Erhverv

Morten Albæk stopper som formand i Ilse Jacobsen

Det stormombruste designfirma Ilse Jacobsen Hornbæk skal have ny bestyrelsesformand. Morten Albæk stopper på posten efter eget ønske.

Morten Albæk skulle oprindeligt være bestyrelsesformand i Ilse Jacobsen Hornbæk frem til senest udgangen af 2019. Men allerede nu stopper han på posten. Foto: Michael Hansen

Den kendte erhvervsmand Morten Albæk har efter eget ønske valgt at stoppe som bestyrelsesformand i Ilse Jacobsen Hornbæk.

Det oplyser designvirksomheden i en pressemeddelelse ifølge Børsen.

»Vi vil gerne takke Morten Albæk for samarbejdet igennem de seneste to år, som har medvirket til at styrke virksomheden og organisationen, bl.a. ved ansættelse af både HR-chef, head of e-commerce, indkøbsdirektør og økonomidirektør,« udtaler Ilse Jacobsen i pressemeddelelsen.

Oprindeligt var det planen, at Morten Albæk senest skulle stoppe som bestyrelsesformand ved udgangen af 2019, forklarede Albæks investeringsselskab Voluntas i oktober.

Den udmelding kom efter, at Morten Albæk havde rettet en usædvanlig kritik af designvirksomhedens daglige ledelse bestående af Ilse Jacobsen og hendes mand, Jesper Bo Jacobsen.

Det kom på baggrund af en række afsløringer i Berlingske af, at en række tidligere og nuværende ansatte i Ilse Jacobsens virksomheder oplevede arbejdsmiljøet som ødelæggende.

De beskrev Ilse Jacobsen som en leder, der er charmerende og sjov det ene øjeblik, og hidsig, grov og uempatisk i det næste.

Ilse Jacobsen afviste problemerne, men Morten Albæk var af en anden opfattelse. Han lagde op til en udskiftning af den daglige ledelse, altså at Ilse Jacobsen og Jesper Bo Jacobsen skulle ud af den daglige drift.

Jesper Bo Jacobsen har tidligere oplyst, at han ville stoppe som adm. direktør i designvirksomheden i 2019.

Kritikken af Ilse Jacobsen fik hende også til at trække sig fra DR-programmet "Løvens Hule", hvor hun var én af fem kendte erhvervspersoner, der investerede i iværksættervirksomheder.

Både Ilse Jacobsen og Jesper Bo Jacobsen fortsætter i designvirksomhedens bestyrelse, mens Jonas Brennwald, salgsdirektør i Grohe, bliver ny bestyrelsesformand.

Ilse Jacobsen er bedst kendt for sine ikoniske gummistøvler. Hun grundlagde Ilse Jacobsen Hornbæk for 25 år siden, og i dag omfatter hendes forretningsimperium også andre aktiviteter, bl.a. inden for mode, blomsterbutikker spa- og skønhedsserier.

Siden er der sat gang i en ny strategi for modevirksomheden, som er under økonomisk pres. I 2017 faldt overskuddet i Ilse Jacobsens holdingselskab til 1 mio. kr. - det laveste i næsten et årti.

BRANCHENYT
Læs også