Erhverv

Gavekort til Fætter BR og Toys"R"Us kan alligevel refunderes

Kunder med gavekort, der er købt i december, kan få penge retur, meddeler konkursramte Top-Toy til B.T.

Mads Claus Rasmussen

Nu kan personer, der har modtaget et gavekort til Fætter BR eller Toys"R"Us købt efter 30. november, alligevel få penge tilbage.

Det oplyser selskabet bag de to butikker, det konkursramte Top-Toy, i en pressemeddelelse lørdag.

Dermed har selskabet ændret procedure i forhold til meldingen fredag, hvor de sagde, at alle gavekort var gået tabt.

- Der var rygende travlt i går (fredag, red.), og ikke alt blev håndteret korrekt. Vi kan kun lægge os fladt ned og indrømme, at det ikke er godt nok, siger pressetalsmand for Top-Toy Lars Bo Kirk til B.T.

Gavekort, der er købt før december, er stadig umiddelbart værdiløse. Det skyldes ifølge kuratorerne, at rekonstruktionen af selskabet ikke på dette tidspunkt var påbegyndt. Disse kunder kan dog gøre krav til kuratoren i konkursboet på et tilgodehavende.

Hvis man vil have penge tilbage for gavekort købt i julemåneden, så skal man ikke møde op i butikken, men i stedet sende en mail, står der i pressemeddelelsen.

Kunder kan "sende en kopi af gavekort og kvittering for køb med datoangivelse (bon-kopi eller lignende) til mailadressen toptoy@gorrissenfederspiel.com" og "bedes angive navn og bankkonto", skriver selskabet.

Så vil kuratorerne sørge for udbetaling "hurtigst muligt". Hvad dette betyder, uddybes ikke.

Kunder kan fortsat bruge gavekort købt efter 30. november til at købe varer i udvalgte butikker inden årsskiftet, skriver selskabet.

Tilgodebeviser til butikkerne udstedt efter 30. november kan kun bruges til køb af andre varer og ikke til at få penge tilbage.

Ritzau har lørdag forgæves forsøgt at få fat i de to kuratorer advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert og advokat John Sommer Schmidt fra Gorissen Federspiel for uddybende kommentarer.

Selskabet Top-Toy blev fredag erklæret konkurs efter et svigtende julesalg, der ikke længere gjorde det muligt at fortsætte en rekonstruktion af selskabet.

Fredag meddelte Top-Toy, at ti Fætter BR-butikker og 14 Toys"R"Us-butikker vil holde åbent året ud.

Der er derfor lørdag lange køer foran de åbne butikker, hvor børn med deres forældre i hånden venter på at få lov til at bytte julegaver, inden det er for sent.

Alt håb er dog ikke ude for de, der ikke når at bytte inden den 31. december. 

MID Hobby i Viborg vil bytte legetøj fra den konkursramte kæde frem til den 31. januar 2019. Så længe man har en bon, og emballagen er ubrudt, kan man bytte i MID Hobbys fysiske butik eller via dens webshop, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

MID Hobby har ingen relation til Top-Toy.

Top-Toy driver 226 Fætter BR-butikker og 72 Toys"R"Us-varehuse i Norden.

Lars Bo Kirk oplyste fredag til Ritzau, at flere end 3000 medarbejdere i de to legetøjskæder fredag er blevet sagt op i forbindelse med konkursen.

Læs også
Top job