Erhverv

Lars Seier stopper som direktør i sin milliardstore pengetank

Lars Seier stopper som direktør og konen som bestyrelsesmedlem efter 14 år på posterne i Seier Capital.

Lars Seier Christensen trækker sig fra den daglige ledelse af sin milliardstore pengetank. Foto: Jacob Ehrbahn

Årets sidste dag i 2018 bød på en makeover af ledelsen i milliardæren Lars Seier Christensens investeringsselskab Seier Capital.

Lars Seier Christensen har efter 14 år som direktør valgt at trække sig fra den daglige drift i selskabet, der har en egenkapital på 2,8 mia. kr.

Samtidig er hans kone, Yvonne Adetutu Christensen, udgået af bestyrelsen efter ligeledes 14 år, og advokaten Daniel Grunder er stoppet som bestyrelsesformand.

Jørgen Hauglund, der i mange år har været ansat hos Lars Seier Christensen hos først Saxo Bank og senere i Seier Capital, er ny topchef i investeringsselskabet.

Stjerneadvokaten John Korsø Jensen indtræder som ny bestyrelsesformand, og advokaten Jens Ahrendt er også blevet medlem af bestyrelsen.

»Ændringerne er udtryk for en vis bevægelse i mit personlige fokus og delvist af praktiske grunde for at bruge mindre af min egen tid på administration. Jeg er på vej ind i en ny fase af min tilværelse efter det endelige salg af Saxo Bank i september, og det påvirker lidt mine aktiviteter,« skriver Lars Seier Christensen i en kommentar til Finans.

Gennem Seier Capital har han investeringer i en lang række danske virksomheder, herunder restauranterne Geranium og Alchemist, hotelportalen Nustay og ishockeyklubben Rungsted Seier Capital.

De investeringer skal Jørgen Hauglund nu tage sig af.

Til gengæld skal Lars Seier Christensen nu fokusere langt mere på udenlandske investeringer og på sit store blockchain-projekt Concordium.

Det projekt har han skudt et trecifret millionbeløb i, og ideen er at skabe et troværdigt og pålideligt blockchain-netværk, hvor transaktioner kan laves sikkert.

»Jeg koncentrerer mig personligt stadig mere om det ambitiøse Concordium blockchain-projekt i mindst de næste 12-24 måneder og frigør med disse ændringer mere tid til mit arbejde som bestyrelsesformand for Concordium Foundation i Schweiz,« skriver Lars Seier Christensen.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS Energisektoren, hvor vi ser på den næste generation af atomkraftreaktorer, som har potentialet til at blive et stort eksporteventyr for Danmark
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også