Erhverv

Betonelementfabrik venter "udmærket" 2019 efter fem rekordår på stribe

For femte regnskabsår i træk kan Randers-virksomheden Confac fremvise et rekordresultat, hvilket er realiseret sideløbende med gennemførelsen af en kraftig kapacitetsudbygning og en stor opskalering på medarbejdersiden.

Selskabet, der producerer præfabrikerede betonelementer, men også sælger forhandlede produkter samt montage, - alt sammen til entreprenørbranchen - øgede i 2017/18 omsætningen med hele 48 pct. til 259,4 mio. kr. Overskuddet er samtidig løftet 27 pct. til 27,3 mio. kr. i regnskabsåret, der løb frem til udgangen af september.

- Resultaterne er en smule over vores budgetterede tal. Vi har brugt en masse kræfter på at skulle fordoble vores produktionsapparat, så havde vi egentlig regnet med, at det ville give et lille nedslag i indtjeningsevnen, men den er fulgt fornuftigt med stadigvæk, siger selskabets administrerende direktør, Erling Holm.

I årets løb har Confac udbygget og implementeret en fordobling af produktionskapaciteten med en ny 6000 kvadratmeter produktionshal i Randers, og medarbejderantallet er øget fra 70 først på året til 110 ved årsafslutningen. Den øgede kapacitet er en del af forklaringen på den stigende omsætning, da det har givet en større egenproduktion.

- Men den store forskel er, at vi på handelsvarer, som vi ikke selv producerer, er vokset temmelig voldsomt, forklarer Erling Holm fra Confac, hvis produkter på forhandlersiden omfatter søjler, bjælker og tag, ligesom montage også købes ind fra andre virksomheder, hvilket alt sammen bidrager til fremgangen.

Antallet af sager er stort set uforandret, men ordrerne har fået en større enkeltstørrelse. Det skal også ses i lyset af en lidt bredere produktpallette, og at virksomheden dermed kan levere lidt flere ting til de kunder, som den har i forvejen.

Efter at selskabet er kommet på plads med sin øgede kapacitet, og andre i branchen også har øget deres kapacitet de senere år, er der kommet mere balance mellen udbud og efterspørgsel.

- Aktivitetsniveauet har gennem hele 2018 været meget, meget højt, og det ser også ud til, at det vil fortsætte på et højt niveau i 2019. Men efter at mange har udvidet produktionsapparatet er der nu skabt en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, siger Erling Holm.

Han tilføjer, at branchen generelt set har et halvt års ordrehorisont, hvilket er et højt niveau i historisk perspektiv. Selskabets kapacitetsudbygning betyder dog, at det nu kan levere til industrielt byggeri med kort leveringstid, hvilket er et afgørende konkurrenceparameter for relativt simple bygværker.

- Vi har i de sidste 3-4 års opsving udbygget vores ordrehorisont generelt i branchen, fordi vi ikke har kunnet følge med den store efterspørgsel. Men efter at vi har øget kapaciteten er vi nu oppe på et niveau, hvor vi kan følge med, og derfor ser det ikke ud som om, at ordrehorisonten øges yderligere, siger Erling Holm.

Den store ordrebog tegner også positivt for indeværende regnskabsår, om end sidste års store vækstrate ikke forventes at kunne kopieres.

- 2019 bliver også et udmærket år. Vi begynder at komme op i fuld fart efter vores kapacitetsudbygning, men der vil sandsynligvis også komme noget mere konkurrence de kommende måneder, efter at der er skabt balance mellem udbud og efterspørgsel, siger Erling Holm.

På baggrund af resultatudviklingen i 2017/18 kan medarbejderne i virksomheden i januar se frem til at få tildelt aktier med en værdi på 24.000 kr. per medarbejder. Det svarer til en samlet udskrivning på 2,6 mio. kr. til medarbejderne, som også får 1,5 mio. kr. i udbytteudlodning, hvilket svarer til omkring 20.000 kr. til medarbejdere, der har været ansat hele året.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.