Erhverv

Rig dansk barkonge har firedoblet sin formue

Adam Falbert kan kalde sig trecifret mangemillionær efter salget af sit livsværk, der bl.a. ejer halvdelen af den berømte drukgade Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Adam Falbert har opbygget landets største bar- og natklubkoncern. Gennem seks år var han desuden ejer af Nasa i København. Foto: Peter Hove Olesen.

Han købte sin første bar som 23-årig og endte med at opbygge sit eget imperium, der står bag kendte koncepter som A-Bar, Heidi's Bier Bar, Den Glade Gris og Hornsleth Bar.

Nu kan barkongen Adam Falbert også kalde sig trecifret mangemillionær, efter at han for knap et år siden solgte størstedelen af sin bar- og diskotekskoncern Rekom Group.

Prisen for salget til den danske kapitalfond Catacap var hemmelig. Men et nyt regnskab fra Adam Falberts private holdingselskab, ANF Enterprises ApS, viser, at den driftige barmand i seneste regnskabsår indkasserede 262 mio. kr. efter skat.

»Resultatet er positivt påvirket af avance ved salg af ejendomme i datterselskaber, salg af kapitalandele samt værdireguleringer af selskabets øvrige aktiver,« skriver Adam Falbert i regnskabet.

Egenkapitalen i hans selskab er vokset fra 80 mio. kr. til 320 mio. kr. - altså en firedobling. Og Adam Falbert er fortsat adm. direktør i Rekom Group, som han nu ejer 20-25 pct. af.

Rekom Group er Nordens største barkoncern med over 2.500 ansatte og en lang række barer og natklubber i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Det har gennem årene været en indbringende forretning, og den nye hovedejer skal hjælpe med at sætte yderligere blus under væksten.

»Der har været fuld fart på siden 2007. Inden for det seneste år alene har vi tilføjet 30 barer til porteføljen, og vi har en klar ambition om at accelerere væksten yderligere. Derfor har vi været på udkig efter en partner, der kan understøtte os på både det finansielle og organisatoriske plan. Og den partner har vi fundet i Catacap,« udtalte Adam Falbert i forbindelse med handlen.

Udover Adam Falbert, der er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert, var Rekom Group inden salget til Catacap ejet af Tommy Petersen og Rasmus Berger Frederiksen. Sidstnævnte tjente knap 120 mio. kr. på salget, afslører et regnskab fra hans private holdingselskab.

I øvrigt ejer Rekom Group halvdelen af beværtningerne i den berømte drukgade Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Læs også
Top job