Erhverv

Højesteret flerdobler bøder til to danske bilimportører

To danske bilimportører har i Højesteret fået flerdoblet deres bøder for overtrædelse af markedsføringsloven.

Foto: Martin Lehmann

Bilimporterne Toyota Danmark A/S og K.W. Bruun Import A/S, tidligere Citroën Danmark A/S, skal nu betale en betydeligt større bøde, end hvad Østre Landsret oprindeligt havde dømt dem til.

Det står klart, efter at Højesteret har valgt at skærpe bøderne til de to bilimportører for overtrædelse af markedsføringslovens oplysningskrav.

Begge bilimportører var oprindeligt blevet idømt en bøde på 50.000 kr. i Østre Landsret, men Højesteret har nu valgt at skærpe bøderne, så Toyota Danmark A/S og K.W. Bruun Import A/S skal betale henholdsvis 190.000 kr. og 250.000 kr.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Højesteret har vurderet, at de to bilimportører i reklamer og annoncer har overtrådt markedsføringslovens oplysningskrav, ved ikke at oplyse godt nok om alle omkostningerne ved et kreditkøb af en bil.

Konkret er Toyota Danmark blevet idømt bøden, fordi oplysningerne om lånets løbetid og omkostninger ikke stod fremtrædende nok i en avisannonce for et kreditkøb af en Toyota Aygo.

K.W. Bruun Import A/S, der i dag står bag bilmærket Citroën i Danmark, blev ligeledes idømt bøden, fordi kreditoplysningerne heller ikke stod fremtrædende nok i en avisannonce for en Citroën C1.

Desuden fandt Højesteret, at det var en skærpende omstændighed, at bilimportøren tidligere har betalt en bøde på 100.000 kr. for en lignende overtrædelse.

»Det er vigtigt for forbrugerne, at virksomhederne overholder kravet om at oplyse alle omkostninger ved et lån – og ikke kun nogle af dem – på en fremtrædende måde i reklamer for lån. Jeg håber, at Højesterets dom vil øge virksomhedernes forståelse for vigtigheden af at efterleve oplysningskravene i reklamer,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Læs også
Top job