Erhverv

En økonomisk ekspertgruppe kommer klokken 9 med anbefalinger til, hvordan coronakrisens mange hjælpepakker skal udfases. Vi er klar ved tasterne til at holde dig opdateret.

Illum storsatser på luksus: Ejer giver nye millioner

Illum har netop fået 182 mio. kr. i kapitalforhøjelse. Pengene skal bruges på nye investeringer i luksussegmentet.

Stormagasinet Illum midt i København prøver at adskille sig fra andre stormagasiner ved at satse rendyrket på luksus. Foto: Stine Bidstrup

Det kan godt være, at det københavnske stormagasin Illum har haft dundrende underskud i de seneste år.

Men den italienske ejer, stormagasinkæden La Rinascente, har tilsyneladende stor tiltro til, at udviklingen nok skal blive vendt.

For La Rinascente har netop konverteret 182 mio. kr. gæld til frisk kapital til Illum. Pengene skal bruges på at gøre Illum endnu mere glamourøs.

Det fortæller Illums adm. direktør, Jeanette Aaen.

»Vi har jo lagt en strategi, som kræver en masse investeringer og forandringer, før vi er i mål. Denne strategi følger vi fortsat og fortsætter ind i 2019 med at investere og introducere nye koncepter og afdelinger. Vi har allerede nået målet om at være det mest eksklusive og luksuriøse stormagasin i Norden,« skriver hun i en mail til Finans.

Efterfølgende har Finans spurgt, om Jeanette Aaen konkret kunne uddybe, hvilke koncepter og afdelinger stormagasinet vil introducere i 2019. Dette har hun endnu ikke besvaret.

Illum har i de seneste par år satset benhårdt på sit luksusunivers ved at hente internationale brands som Chanel, Dior, Fendi, Burberry og Tiffany ind i stormagasinet.

Samtidig er flere af Illums etager blevet ombygget eller er under ombygning.

Renoveringen af Illum har stået på, siden La Rinascente købte stormagasinet i 2013 af Solstra Capital Partners.

I 2017 var omsætningen i Illum på 693 mio. kr. – en vækst på 7 pct. fra året før. Til gengæld var underskuddet på lidt over 100 mio. kr., hvilket fik La Rinascente til at skyde kapital i Illum for at holde egenkapitalen positiv.

Ledelsen forventede i regnskabet for 2017, at både omsætningen og indtjeningen ville stige i 2018.

Når Illum senere på året offentliggør 2018-regnskabet, vil det vise sig, om det kom til at ske.

Det samlede tab i Illum siden 2013 er 280 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også