Erhverv

Fætter BR og Toys"R"Us aflyser konkurs-udsalg

Konkursboet efter Top-Toy har valgt at aflyse det planlagte udsalg i Fætter BR's og Toys"R"Us-butikker i Danmark. Medarbejderne er fritstillet.

BR og Toys'R'Us aflyser konkurs-udsalg. Foto: Lone Andersen

Det bliver ikke noget brandudsalg i de danske Fætter BR- og Toys”R”Us-butikker.

Konkursboet efter Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys”R”Us, har valgt at aflyse udsalget. I alt drejer det sig om fem Fætter BR-butikker og 21 Toys”R”Us-butikker, der har holdt åbent siden Top-Toys konkurs.

Top-Toy gik konkurs mellem jul og nytår efter et dybt skuffende julesalg.

Alle de danske butikker lukker derfor torsdag aften, oplyser konkursboet i en pressemeddelelse. Samtidig er alle medarbejdere nu fritstillet.

I disse dage sidder kuratorerne med advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert i spidsen og forsøger at få så mange penge ind på salget af resterne af konkursboet, hvor ikke mindst en fældet Fætter BR ligger.

Udgangspunktet er, at kun bankerne kan fovente at få de penge hjem, de har i klemme. De såkaldt simple kreditorer, som tæller ikke mindst alle leverandørerne, er ikke stillet noget i udsigt.

Blandt dem er Lego, der ifølge Børsens oplysninger har over 180 mio. kr. i klemme.

Kuratorerne, der står for konkursen, vil ikke sige, hvornår de forventer at have en endelig aftale.

»Der er kommet flere seriøse bud, som vi arbejder på. Men hvem byderne er, kan vi ikke sige. Der forhandles nu om den danske del af forretningen, mens der fortsat planlægges udsalg i den svenske og den finske forretning i næste uge,« siger Lars Bo Kirk, pressetalsmand for konkursboet Top-Toy.

BRANCHENYT
Læs også