Erhverv
0

Kapitalfond sælger presset vindmøllevirksomhed tilbage til stifter-familie

Efter seks års ejerskab sælger kapitalfonden Axcel vindmølleleverandøren Mita-Teknik tilbage til den familie, der stiftede virksomheden for 50 år siden.

Holger Hentze Andersen grundlagde Mita-Teknik med sin kone i 1969. I 2012 blev virksomheden købt af kapitalfonden Axcel. Foto: Screendump fra Youtube

Investeringen har kort og godt ikke været en succes.

Sådan lyder det fra kapitalfonden Axcel, der efter seks års ejerskab sælger vindmølleleverandøren Mita-Teknik tilbage til familien Hentze Andersen, som oprindeligt startede virksomheden.

Det oplyser Axcel i en pressemeddelelse.

»Markedsbetingelserne for Mita-Teknik har ikke været gunstige de senere år, og det har medført, at vores investering i selskabet ikke har været en succes. Det er baggrunden for, at et salg til familien Andersen giver de bedste betingelser for virksomhedens fortsatte udvikling,« siger Lars Cordt, partner i Axcel.

Virksomheden, der producerer styringssystemer til vindmøller og har hovedsæde i Rødkærsbro ved Viborg, kunne i regnskabsåret 2016/17 notere et underskud på 9 mio. kr.

Det er især modgang på det vigtige kinesiske marked, der har givet røde tal hos Mita-Teknik.

Mita-Teknik blev grundlagt af Holger Hentze Andersen og Connie Andersen i 1969.

I 2012 blev virksomheden solgt til Axcel, men familien holdt dog fast i forbindelsen til deres livsværk.

Holger Hentze Andersen fik en plads i bestyrelsen, mens de to sønner Jesper og Thomas Hentze Andersen fik stillinger som ansvarlig for henholdsvis den daglige drift og udviklingsafdelingen.

Adm. direktør Jesper Hentze Andersen glæder sig over at få den pressede virksomhed tilbage i familiens fold.

»Vores forretning har været under et betydeligt pres, ikke mindst i Kina, som er et af vores hovedmarkeder. De initiativer, vi har gennemført sammen med Axcel på omkostningssiden og med udvikling af nye produkter, vil dog på længere sigt gøre os i stand til igen at få virksomheden til at vokse,« siger han.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også