Erhverv

Nu tjener dansk håndboldstjernes rejseselskab igen penge

Efter et større milliontab er det lykkes det danske rejseselskab Travel Sense, der har den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen som medejer, at levere overskud.

Her ses Camilla Andersen, da hun i 2012 blev det 27. medlem af sportens hall of fame. Arkivfoto: Ernst van Norde

En større erstatning til en kunde og omkostninger til en tabt retssag resulterede forrige år i, at rejseselskabet Travel Sense måtte lukke regnskabet med et underskud på knap 1,2 mio. kr. efter skat.

Men nu viser et netop offentliggjort regnskab, at den negative udvikling i selskabet er vendt.

Travel Sense, der har specialiseret sig i skræddersyede rejser til virksomheder og sportsrejser til privatpersoner, blev stiftet i 2012 af den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen.

Og efter milliontabet er det altså nu lykkes virksomheden at skabe et overskud efter skat på 35.098 kr.

Samtidig er egenkapitalen i selskabet vokset fra 50.210 kr. i forrige regnskabsperiode til over 585.000 kr. i seneste regnskab for 2017/2018.

Ifølge regnskabet ser Travel Senses ledelse overskuddet som en væsentlig forbedring sammenlignet med forrige regnskabsperiode, og er derfor tilfredse med resultatet:

»Som beskrevet i ledelsesberetningen for 2016/17 var sidste års resultat påvirket af en række omkostninger af engangskarakter i forbindelse med afviklingen af tabsgivende initiativer igangsat af den tidligere ledelse. Dette kan blandt aflæses i bruttofortjenesten i indeværende regnskabsår, som er forbedret med mere end 50 pct,« lyder det i regnskabet.

Desuden understreger ledelsen, at der i det kommende år vil være stort fokus på »at tilpasse og fokusere virksomheden og derigennem forbedre indtjeningen markant både på kort og længere sigt«, hvilket bl.a. skal ske ved at øge anvendelsen af digitale værktøjer.

Siden Camilla Andersen stiftede Travel Sense har selskabet skiftet ejer flere gange, men i 2017 købte hun selskabet tilbage fra rejsegiganten TUI.

Desuden har tidligere Brøndby-spiller Allan Ravn tidligere været direktør og medejer i sportsrejseselskabet. Han stoppede dog som direktør i maj 2017, hvor han ligeledes blev købt ud af Travel Sense.

Herefter overtog Camilla Andersen dirigentstokken og bød sidenhen iværksætteren Birgit Aaby, der bl.a. er kendt for sin medvirken i DR-programmet ”Løvens Hule”, velkommen som ny medejer med virkning fra 1. juli 2017.

Her blev der desuden skudt 800.000 kr. ind i selskabet i frisk kapital.

BRANCHENYT
Læs også