Erhverv

Lundbeck presses af nyt kopiprodukt

Det ventes at godkendelsen af Tevas kopitablet, kan gøre et indhug i salget af, og prisen på, Lundbecks Sabril-forretning.  Foto: Lundbeck

Medicinalkoncernen Lundbeck har ondt i porteføljen og presses fortsat af nye kopier. Med udsigt til en svær periode skal selskabet overbevise sine aktionærer om, at der fortsat kan skabes vækst på lang sigt. Det skriver Børsen.

Onsdag aften tildelte den tidligere topchef Kåre Schultz selskabet endnu et stød, da han med israelske Teva Pharmaceuticals fik godkendt en kopi af epilepsimidlet Sabril, der ellers ikke har været så presset af kopier siden patentudløbet i 2017. Teva fik som det første kopiselskab godkendt en tablet af lægemidlet, og det ventes, at tabletten kan gøre et indhug i salget og presse prisen på Lundbecks Sabril-forretning.

Flere analytikere stiller også spørgsmålstegn ved den nye topchefs, Deborah Dunsires, evne til at overraske positivt ved det kommende årsregnskab, og den schweiziske storbank UBS sænkede torsdag sit kursmål for koncernens aktie fra 435 til 310 kr.

Dertil er der i løbet af de næste tre år flere patentudløb på vej på - blandt andet på storsællerten Onfi, der tilsammen ventes at skære cirka 4 mia. kr. af selskabets omsætning.

- Det kan Abilify Maintena, Brintellix og Rexulti ikke helt opveje. Der er ingen klar vej til organisk toplinjevækst, skriver Michael Leuchten, der er medicinalanalytiker i UBS, ifølge Børsen.

Der venter derfor Deborah Dunsire en stor opgave med at genskabe et billede af Lundbeck som et vækstselskab, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også