Erhverv

Amerikansk rigmand betaler 800 mio. kr. for 200 år gammel London-ejendom

Den amerikanske hedgefond-stifter og milliardær Ken Griffin har erhvervet sig et nyt hjem i London for 800 mio. kr.

Ken Griffin, stifter af hedgefonden Citadel, har købt en London-ejendom for over 800 mio. kr. i det centrale London. Foto:Tom Williams/CQ Roll Call via AP Images.

95 mio. pund. Eller i omegnen af 803 mio. danske kroner.

Så meget har den amerikanske hedgefond-stifter og milliardær Ken Griffin betalt for en 200 år gammel ejendom, der er beliggende nær Buckingham Palace og St James’s Park i det centrale London. Til gengæld er ejendommen så også på omkring 1900 kvadratmeter.

Det skriver erhvervsmediet Financial Times.

Ken Griffin stiftede i 1990 hedgefonden Citadel, der i dag administrerer en investeringsportefølje til en værdi af 27 mia. dollars, svarende til 184 mia. kr. Ifølge erhvervsmagasinet Forbes har 50-årige Ken Griffin en anslået formue på næsten 10 mia. dollars, hvilket svarer til næsten 66 mia. kr.

Ifølge Financial Times var ejendommen oprindeligt sat til salg for 145 mio. pund (1,225 mia. kr.) af den nu tidligere ejer Mike Spink, der sammen med en medinvestor erhvervede ejendommen for 65,5 mio. pund (554 mio. kr.) i 2013. Den er efterfølgende istandsat og indeholder i dag blandt andet en pool og indkvartering til ansatte.

Ifølge Financial Times er markedet for luksusboliger i nogle af de mest eksklusive kvarterer i den britiske hovedstad dog faldet med ca. 18 pct., siden markedet toppede i 2014, hvilket kan forklare afslaget i prisen.

Ejendommen, der er bygget i 1820, ligger på adressen 3 Carlton Gardens i et kvarter, der huser flere prominente naboer. Blandt andet har den britiske udenrigsminister sin officielle residens i en af de nærliggende ejendomme.

Bygningerne, der huser 3 og 4 Carlton Gardens, var under Anden Verdenskrig base for Charles de Gaulle og den franske eksilregering. Ejendommen har også tidligere huset dele af den britiske efterretningstjeneste.

»Det er en historisk ejendom med en spektakulær beliggenhed, ekstraordinær elegance og adgang til fantastiske haver. Ejendommen er en unik mulighed for at eje et hjem i London,« udtaler Ken Griffins talsperson Julie Andreff Jensen.

Udover sit nye hjem i London ejer Ken Griffin også boliger i Chicago, New York, Miami og Hawaii.

BRANCHENYT
Læs også