Erhverv

Købte milliardær ud efter uenighed: Nu lukker medieselskab

Newsio News har gennem årene fået millionindsprøjtninger fra kendte investorer. Nu har ejeren besluttet sig for at lukke firmaet.

Stifterne af Newsio. Fra venstre er det Sillas Poulsen og Thomas Heltborg Juul. Sidstnævnte udtrådte af virksomheden for halvandet år siden. Nu skal Newsio-selskabet lukkes. Foto: Newsio

Ambitionerne var store, da iværksætterfirmaet Newsio i 2015 gik i luften med en platform, som skulle sortere og organisere nyheder fra nationale og internationale medier.

Meningen var at lave et slags Spotify for nyheder. Fremtrædende investorer så potentiale i ideen.

Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og Seed Capital investerede millionbeløb i Newsio. Senere blev de dog begge købt ud efter uenigheder med stifterne om den fremtidige retning for firmaet, der ville relancere sig selv.

Nu er relanceringen kommet dertil, at selskabet Newsio News ApS skal lukkes.

I et nyt regnskab står der, at Newsio forventes at træde i »frivillig solvent likvidation« i 2018/2019. Altså en frivillig nedlukning af selskabet, hvor alle aktiver sælges, og kreditorer betales.

Newsios ejer og adm. direktør, Sillas Poulsen, bekræfter nedlukningen over for Finans.

»Vi har valgt at stoppe udviklingen af platformen, og os stiftere har valgt at begive os til andre aktiviteter. (...) Passionen for projektet var der ikke længere,« skriver han i en besked.

Sillas Poulsen forklarer, at han i øjeblikket undersøger forskellige muligheder for sit næste projekt, og at han lige nu befinder sig i Kenya.

Newsio News gav i det seneste regnskabsår et underskud på 330.000 kr. efter en »markant tilbagegang i aktivitetsniveauet«.

Året forinden var underskuddet på 4,3 mio. kr., og selskabet har aldrig oplevet at have positive tal på bundlinjen.

Forretningsmodellen i Newsio var baseret på grundtanken om først at skabe et godt produkt, som brugerne ville synes om, hvorefter der kunne tjenes penge på produktet.

Efter sin relancering i sommeren 2017 skiftede Newsio navn til Bello og satsede på intern kommunikation frem for at være en nyhedsside.

BRANCHENYT
Læs også