Erhverv

Airbnb køber det danske iværksætter-site Gaest.com

Gaest.com, der blev lanceret som et 'Airbnb for mødelokaler', er blevet købt af Airbnb efter tre år i luften.

På tre år har danske Gaest.com fået skabt en forretning for at leje mødelokaler ud. Her er holdet bag Gaest.com fotograferet i et af de lokaler, man kunne leje, tilbage i 2016. Foto: Joachim Ladefoged

På tre år har danske Gaest.com fået skabt en forretning for at leje mødelokaler ud - gerne meget utraditionelle steder. En slags ’Airbnb for mødelokaler’ - og det har fået den ’rigtige’ Airbnb til at finde pungen frem.

Det aarhusianske selskab er nemlig nu blevet opkøbt af det kendte selskab fra Silicon Valley.

»Vi er spændte på at blive en del af et af verdens mest innovative selskaber og blive en integreret del af deres mission om at gøre det lettere for erhvervsfolk at føle sig hjemme på arbejdet,« udtaler Anders Mogensen, direktør for Gaest.com og en af de to oprindelige stiftere.

Udover en melding om, at de er meget glade og stolte, kan det danske hold bag Gaest.com ikke udtale sig yderligere, da det var et krav fra Airbnb.

Gaest.com
  • Grundlagt i oktober 2015, lanceret som portal for mødelokaler sommeren 2016.
  • De to oprindelige stiftere Anders Mogensen og Christian Schwarz Lausten fik hurtigt selskab af to medstiftere, Jonas Grau og Chris Sørensen, som stod for it-udviklingen.
  • Samlet 23 mio. kr. i investeringer, primært fra Ole og Jan Seerup, som har tjent penge på blandt andet Pandora og McDonalds-restauranter.
  • Seerup-brødrene og bestyrelsesformand Ib Nørholm har den største andel af ejerskabet, og resten er fordelt mellem de fire stiftere.
  • I 2017 købte Gaest.com den svenske konkurrent Bokarum for et éncifret millionbeløb. Dermed overtog Gaest.com også 1.500 nye lokaler i Sverige og England.
  • I dag er der over 3000 forskellige lokaler på Gaest.com, med 7.500 brugere hver måned.
  • Udover Aarhus og København dækker Gaest.com også storbyer i 16 andre lande, på alle de befolkede kontinenter.

Konceptet hos Gaest.com har siden starten i 2015 været, at man kunne udleje sin havepavillon, en stemningsfuld kælder eller andre særlige lokaler til virksomheder, der manglede et mødelokale - eller var trætte af at bruge de samme hele tiden. Også hoteller og andre professionelle udlejere var velkomne til at udbyde lokaler på Gaest.com-portalen.

I dag er der over 3000 steder at vælge imellem i 17 forskellige lande. De internationale ambitioner blev i 2017 skudt i gang med købet af svenske Bokarum.com, der havde 1.500 lokaler i hus i blandt andet England.

Selvom Airbnb overtager Gaest.com og selv har en division ’Airbnb for work’, fortsætter Gaest.com med at køre videre som altid. Medarbejderne bliver en del af Airbnb-koncernen.

Salgsprisen er ikke offentliggjort.


Læs også
Top job