Erhverv

Axcel sælger ud: DXC tager en stor bid af it-firmaet EG

Den amerikanske gigant DXC – tidligere kendt som CSC – køber service-delen af danske EG fra kapitalfonden Axcel. Opkøbet svarer til omkring en tredjedel af EG's ansatte.

Mikkel Bardram, direktør for EG. Foto: Tobias Nicolai

Ærkedanske EG har sendt en god portion af selskabet videre til amerikanske ejere. It-koncernen DXC køber nemlig hele service-divisionen hos EG, med samlet 570 medarbejdere.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. Prisen for EG-divisionen bliver ikke oplyst.

EG er ejet af kapitalfonden Axcel, som i lang tid har forsøgt at sælge EG videre. Men planerne om en vækstforretning, der kunne skydes videre, gik galt. EG tabte højde efter blandt andet en it-skandale om et it-system til kommunerne. I 2017 havde EG et underskud på 367 mio. kr. og en omsætning på 1,9 mia. kr.

En formel salgsproces blev sat i gang i 2018, men EG og Axcel var presset af en høj gæld efter flere opkøb. Samtidig var EG’s resultater ikke som forventet, og det betød, at lånebetingelserne for obligationerne ikke længere var opfyldt. Dermed kunne EG blandt andet ikke betale udbytter.

Nu er Axcel i stedet endt med at sælge EG i bidder. Med salget til DXC bliver omkring en tredjdel af EG solgt fra, servicedelen, mens EG altså kører videre med salg og udvikling af it-systemer.

Axcel købte EG i 2013 af en anden kapitalfond, Nordic Capital, for anslået 1,3 mia. kr. Siden er mange mindre selskaber og enkelte større, som Silkeborg Data, blevet opkøbt. Men strategien om at vokse gennem opkøb har ikke givet det nødvendige boost hos EG. Samtidig slog planen om at blive leverandør af it-systemer til den offentlige sektor også fejl med it-skandalen omkring det kommunale system KY.

DXC var i Danmark tidligere kendt som CSC, men skiftede navn i 2017, da CSC og HP’s enterprise-division fusionerede til DXC Technology. Selskabet har i Danmark været ramt af en stribe problemsager og har givet underskud de seneste mange år. Seneste regnskabsår endte med et minus på 523 mio. kr. ud af en omsætning på 720 mio. kr.


BRANCHENYT
Læs også