Erhverv

Gucci-ejer skylder milliarder væk

Kering, der ejer modegiganten Gucci, mangler at betale et tocifret milliardbeløb i skat.

François-Henri Pinault er adm. direktør for luksuskoncernen Kering, som er kommet i skattemæssige problemer. Foto: Thibault Camus/AP

Knap 10,5 milliarder kroner. Det er, hvad den franske luksusproducent Kering, der bl.a. er ejer af modehusene Gucci, Yves Saint-Laurent, Balenciaga og Stella McCartney, skylder i skat i Italien. Det vurderer den italienske statsrevision, skriver Bloomberg. Kering selv annoncerer det også i en pressemeddelelse.

Afgørelsen kommer efter en kuglegravning af aktiviteter i schweiziske Luxury Goods International, som er Kerings datterselskab. Undersøgelsen behandler perioden fra 2011 til 2017.

Ifølge den italienske statsrevision skal Luxury Goods International betale skat i Italien, da selskabet lavede forretning i landet i perioden, men Kering bestrider dog afgørelsen om, at der skulle have været betalt 1,4 mia. euros til det italienske skattevæsen.

Sagen blev åbnet i 2017, og ifølge analytikere fra Citi risikerer Kering en betaling på knap 10-15 mia. kroner.

Det italienske revisionsagentur skal nu se sagen igennem og træffe en endelig afgørelse.

Kering blev stiftet i 1963 under navnet Pinault SA efter stifter François Pinault. I dag er hans søn, François-Henri Pinault, adm.direktør.

BRANCHENYT
Læs også