Erhverv

Gerry Weber tæt på konkurs

Et af Tysklands største modehuse, Gerry Weber, har indgivet meddelelse om insolvens.

Gerry Weber blev stiftet i 1973 og er børsnoteret i Tyskland. Selskabet beskæftiger knap 6.500 ansatte, hvoraf de 580 er ansat i moderselskabet. Gerry Weber. Foto: Christophe Gateau/picture-alliance/dpa/AP Images.

Pengekassen er tom i det store tyske modehus Gerry Weber, der sælger tøj over hele verden.

Fredag indgav Gerry Weber en meddelelse om insolvens for sit moderselskab Gerry Weber International, skriver nyhedsbureauet DPA. Det skete på baggrund af mislykkede forhandlinger med selskabets kreditorer.

Når en virksomhed er insolvent, betyder det kort sagt, at den ikke er i stand til at betale sine løbende forpligtelser. I Gerry Webers tilfælde har selskabet i længere tid kæmpet med faldende salg og underskud. Modehuset skylder over 200 millioner euro - over 1,6 mia. kr. - til sine kreditorer.

Og da en aftale om yderligere finansiering ikke lykkedes, valgte Gerry Weber at indgive meddelelse om insolvens.

Gerry Weber forsøger fortsat at afværge en konkurs, og målet er at omstrukturere virksomheden. Der er finansiering til at kunne fortsætte driften frem til 2020, lyder det.

Det er først og fremmest moderselskabet Gerry Weber International med mærkerne Typhoon og Samoon, som er berørt af insolvensbegæringen. Modehusets øvrige mærker, heriblandt Hallhuber, går i første omgang fri.

Det er bl.a. den stigende nethandel, som har bragt Gerry Weber i problemer, samt hårdere konkurrence fra rivaler som H&M og Zara. Derudover har Gerry Weber overtaget for mange butikker og reageret for sent på udfordringerne. Det erkendte ledelsen på en telekonference fredag.

Gerry Weber blev stiftet i 1973 og er børsnoteret i Tyskland. Selskabet beskæftiger knap 6.500 ansatte, hvoraf knap en tiendedel er ansat i moderselskabet.

Læs også
Top job