Erhverv

Bortvist direktør efter konkurs: »Jeg er forfærdelig skamfuld«

Indtil videre er svindlen i den danske kornhandelsvirksomhed BMG opgjort til 70 mio. kr. Nu forklarer direktør Jens Møller, hvorfor han har handlet, som han har gjort.

BMG har haft salgskontor i Randers. Foto: Google Maps.

Den bortviste og politianmeldte direktør i kornhandleren BMG A/S, Jens Møller, sætter nu for første gang ord på, hvorfor han har fusket med selskabets regnskabsbøger.

Det sker i en skriftlig erklæring udsendt via hans advokat, skriver Århus Stiftstidende.

Tirsdag blev BMG A/S begæret konkurs, efter at ledelsen havde opdaget omfattende fusk med bl.a. fiktive handler og fakturaer. Det medførte så store økonomiske tab for virksomheden, at den måtte begæres konkurs.

»Jeg er forfærdelig ked af de konsekvenser, som mine handlinger har medført. BMG A/S var grundet markedets udvikling endt i en svær situation. Mine intentioner har alene været, at virksomheden skulle overleve, så arbejdspladserne og min kompagnons og mit livsværk kunne bestå,« lyder det fra Jens Møller i den skriftlige erklæring.

Siden bortvisningen af Jens Møller har der været spekuleret i, hvorfor han har handlet, som han har. Indtil videre har kuratorerne i sagen opgjort svindlen i BMG A/S til mindst 70 mio. kr.

»Det har aldrig været min intention, at nogle skulle påføres tab herved. På nuværende tidspunkt har jeg ikke mulighed for nærmere at vurdere, hvorvidt de tal, der er oplyst i medierne, stemmer overens med de faktuelle tab, som mine handlinger måtte have påført SparNord og andre kreditorer,« skriver Jens Møller.

Han har via sin advokat rettet henvendelse til politi og kurator for at stå til rådighed med oplysninger i sagen.

»Jeg er forfærdelig skamfuld over at have svigtet alles tillid, og de tab det vil medføre,« lyder det fra Jens Møller.

Ifølge kurator i konkursboet Torben Korsager vil næste skridt være at forsøge at få virksomheden solgt som en ”going koncern”, og der skulle allerede være flere interesserede selskaber.

Over 100 landmænd frygtes at være ramt af konkursen i BMG, men det er endnu uvist, hvordan Jens Møller forholder sig til anklagerne, lyder det fra hans advokat.

I næste uge bliver der afholdt to informationsmøder for alle berørte landmænd.

Læs også