Erhverv

Familieejet byggemarked vil ud til flere dele af Danmark

Davidsens Tømmerhandel har netop præsenteret sit bedste regnskab i nyere tid og varsler en satsning i landets største byer.

Povl Davidsen fra ejerfamilien bag Davidsens Tømmerhandel, der nu vil brede sig ud i Danmark. Foto: PR

Den fremadstormende byggemarkedskæde Davidsens Tømmerhandel har lige været igennem sit bedste år i nyere tid.

Både omsætningen og indtjeningen nåede rekordhøjder i 2017/2018. Faktisk tredoblede byggemarkedskæden sit overskud efter skat til 39 mio. kr., og nu varsler Davidsens Tømmerhandel en bredere landsdækkende tilstedeværelse.

Davidsens Tømmerhandel
  • Davidsens Tømmerhandel har foretaget adskillige opkøb gennem historien, som går tilbage til 1944, hvor Christian Davidsen etablerede en virksomhed i Sommersted. Sønnen Povl Davidsen overtog forretningen som led i et generationsskifte.
  • Efter et par år med Mogens Pedersen som adm. direktør satte Povl Davidsen sig i 2017 atter i direktørstolen, men den er nu givet videre til Henrik Clausen.
  • Davidsens Tømmerhandel har hovedkontor i Vojens og var oprindeligt en sønderjysk virksomhed. Nu har kæden afdelinger i hele landet.

Det fortæller Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsens Tømmerhandel.

»Én af vores kerneværdier er vores evne til at være tæt på og forstå kunderne. Det er kvaliteter, vi skal holde godt fast i, samtidig med at vi udvikler og udbygger vores forretning til nye dele af landet. Så vi skal være dygtige til at holde fast i alt det, vi gør rigtig godt, samtidig med at vi skaber en balanceret udvikling for virksomheden,« siger han.

I øjeblikket driver Davidsens Tømmerhandel 13 byggemarkeder primært i provinsen. Men nu skal der især satses på erhvervsmarkedet i landets største byer.

»Vi ser et stort udviklingspotentiale på erhvervsmarkedet omkring Aarhus og København. I første omgang satser vi nu benhårdt på Aarhus-området og har således øget salgsstyrken betragteligt og etableret logistikcenter på vores lokation i Aarhus,« siger Henrik Clausen.

Samtidig med ambitionerne om ekspansion på erhvervsmarkedet i nye dele af landet, vil Davidsens Tømmerhandel investere millioner i digitale værktøjer, der skal hjælpe kunder.

»Digitalisering er et vigtigt område i byggeriet. Der er ingen tvivl om, at digital teknologi for mange vil blive afgørende for konkurrenceevnen fremover. Derfor ser vi gode muligheder for, at vi ved at udvikle nye og let anvendelige digitale værktøjer kan hjælpe kunderne til at effektivisere den daglig drift og opgavestyring,« siger Henrik Clausen.

Davidsens Tømmerhandel er 100 pct. ejet af familien Davidsen, der stiftede virksomheden tilbage i 1944. Virksomheden beskæftiger mere end 700 medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også