Erhverv

Populære grænsekæder har fået ny topchef

Fleggaard og Calle har fået ny chef efter den tidligere direktør mistede motivationen.

Grænsekæderne Fleggaard og Calle har i alt 17 butikker, som nu har fået ny topchef. Foto: Claus Bonnerup/ Polfoto

Grænsekæderne Fleggaard og Calle har fundet sin nye styrmand.

For ni måneder siden opsagde den succesrige direktør Mike Simonsen pludseligt sin stilling. Han havde mistet motivationen efter otte år som chef for grænsehandlen i Fleggaard-koncernen.

Fleggaard-koncernen
  • Historien om Fleggaard-koncernen, der i 2016/2017 omsatte for 6,4 mia. kr., begyndte med en lille kolonialhandel, som Peter J. Fleggaard åbnede i Padborg i 1926.
  • Butikken voksede sig hurtigt stor, og da sønnen Hans Frede Flegggaard i 1960'erne tog over efter sin far, gik det for alvor stærkt.
  • I dag er Fleggaard-koncernen ejet af arvinger i tredje generation til den oprindelige stifter. Fleggaard er en af Danmarks største familieejede koncerner.
  • Har hovedsæde i Kollund ved Flensborg Fjord.
  • Koncernen rummer bl.a. grænse-supermarkederne Fleggaard samt Calle-kæden i det nordtyske samt Talinn, Estland.
  • Dertil kommer et leasingselskab samt grossisthandel med virksomhederne Dangaard, Aswo og Calgros. Desuden hoteller og senest et opkøb af spilvirksomheden Click Entertainment.

Men nu er hans permanente afløser fundet og begyndt i stillingen som adm. direktør i selskaberne, der driver 17 butikker under kæderne Fleggaard og Calle.

Afløseren hedder Lars Mose Iversen, og han har siden september 2014 været salgsdirektør i netop Fleggaard. Lars Mose Iversen tager nu over efter Fleggaard-koncernens topchef Jens Klavsen, der midlertidigt havde varetaget stillingen siden Mike Simonsens stop.

»Vi var heldige at have Lars (Mose Iversen, red.) i vores organisation i forvejen. Han passer rigtigt godt som direktør for detaildivisionen i koncernens nuværende strategi,« siger Jens Klavsen til Finans.

Udover sin fortid som salgsdirektør i Fleggaard har Lars Mose Iversen også haft ledende stillinger hos Salling Group og Jensens Bøfhus.

Nu skal han styre slagets gang i den grænsehandel, der står for omkring halvdelen af Fleggaard-koncernens samlede omsætning.

»Lars har været ansat i en årrække og kender koncernen indgående. Det betyder bare, at man får en bedre begyndelse i sådan et job, som han nu varetager. Derudover har jeg og den øvrige bestyrelse et godt samarbejde med ham, hvilket også betyder meget,« siger Jens Klavsen.

Fleggaard-koncernen består udover kæderne Fleggaard og Calle af en lang række datterselskaber inden for grossisthandel, bilbranchen og øvrige aktiviteter.

Koncernen er ejet af tredje generation af stifterfamilien. Det hele begyndte i 1926, og i dag har Fleggaard Holding udviklet sig til at være én af Danmarks største familieejede koncerner.

BRANCHENYT
Læs også