Erhverv

Ørsted slanker bestyrelsen og siger farvel til de to længst siddende

Ørsted har tænkt sig at skrue ned for antallet af stole i bestyrelseslokalet. Fremover skal der kun være seks generalforsamlingsvalgte i selskabets bestyrelse - to færre end i øjeblikket.

Foto: PR

Som konsekvens vil Benny D. Loft og Pia Gjellerup, som er de to medlemmer, der har siddet længst i Ørsted-bestyrelsen, trækker sig ved den kommende generalforsamling.

Det fortæller Ørsted i indkaldelsen til generalforsamlingen, der finder sted 5. marts i København.

- Jeg vil gerne takke Pia Gjellerup og Benny D. Loft for det store arbejde, de har udført for bestyrelsen i løbet af de seneste syv år, både i bestyrelseslokalet og gennem deres arbejde i bestyrelsesudvalgene, siger bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen.

Bestyrelsen lægger op til genvalg til både Thomas Thune og næstformand Lene Skole samt de menige medlemmer Lynda Armstrong, Jørgen Kildahl, Peter Korsholm og Dieter Wemmer.

I sit oplæg til generalforsamlingen foreslår bestyrelsen også at give sig selv en lønforhøjelse på 1,8 pct. Det vil blandt andet øge formandens basisaflønning til 977.280 kr.

Pia Gjellerup, der er leder af Center for Offentlig Innovation og tidligere politiker og minister for Socialdemokratiet, og Benny D. Loft, der er tidligere finansdirektør i Novozymes, kom ind i Ørsteds bestyrelse i 2012, dengang selskabet stadig hed Dong Energy.

Ørsteds bestyrelse har også tre medarbejdervalgte medlemmer.

BRANCHENYT
Læs også