Erhverv

Teva klar med lancering af kopi til Lundbeck bestseller Sabril

Den israelske medicinal-gigant med danske Kåre Schultz i spidsen har onsdag lanceret et kopi-produkt af Lundbecks epilepsi-medicin, Sabril, som en direkte konkurrent på det vigtige amerikanske marked.

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva. Foto: Charlotte de la Fuente

Det israelske medicinalselskab Teva Pharmaceiticals, der fokuserer på kopimedicin, har onsdag lanceret sin generiske version af Lundbecks epilepsimiddel, Sabril, i USA.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det israelske selskab, som ironisk har Kåre Schultz, den tidligere chef for Lundbeck, som nuværende topchef.

- Denne lancering repræsenterer en bemærkelsesværdig tilføjelse til vores generiske portefølje og understreger vores engagement i at sikre, at patienter med komplekse kroniske lidelser har flere behandlingsmuligheder, udtaler Brendan O'Grady, direktør med ansvar for Nordamerika i meddelelsen.

Tevas tablet er den første generiske version af Sabril til at blive solgt på markedet i USA, oplyser selskabet, der samtidig kan fortælle, at der ifølge en opgørelse fra november sidste år bliver solgt for 180 mio. dollar årligt af Sabril-tabletter i USA.

Lundbecks Sabril gik af patent i 2017, og Teva fik tilbage i midten af januar i år godkendt sin generiske version af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

BRANCHENYT
Læs også