Erhverv
0

Købte rejseselskab af enke: Nu er han mangemillionær

Den rejselystne erhvervsmand og direktør Asger Domino solgte i november sit rejseselskab for et klækkeligt beløb.

Stjernegaards direktør Asger Domino solgte i november sidste år selskabet til Aller-koncernen.
Foto: Gregers Tycho

Asger Domino havde absolut ingen erfaring med rejsebranchen, da han i 2007 købte rejsebureauet Stjernegaard Rejser. Men han havde rejst i mere end 70 lande og så en mulighed for at tjene penge på sin passion.

Det skulle vise sig at være godt set.

I dag kan den rejselystne erhvervsmand kalde sig trecifret mangemillionær. Asger Domino solgte i november sit rejseselskab til Aller-koncernen for et hemmeligt beløb, men et nyt regnskab fra hans private holdingselskab afslører, at salget indbragte ham over 100 mio. kr.

Overskuddet i hans holdingselskab var på 136 mio. kr.

»Resultatet er positivt påvirket af avance ved salg af kapitalandele i dattervirksomheden Stjernegaard Rejser A/S,« skriver Asger Domino i regnskabet.

Asger Domino ejede 80 pct. af aktierne i Stjernegaard Rejser, mens hans partner, Peter Nielsen, ejede de resterende 20 pct. Han har således også indkasseret en klækkelig gevinst på salget.

Stifteren af Stjernegaard Rejser, Niels Stjernegaard, døde i 2006 og efterlod enken, Hanne Stjernegaard, alene med firmaet. Hun blev ringet op af Asger Domino, som tilbød at købe firmaet. Det takkede hun ja til.

Siden har Asger Domino tjent millioner på at sælge ekstotiske rejser til fjerne destinationer. Stjernegaard Rejser omsætter årligt for 200 mio. kr. og har mere end 30 rejsedestinationer over det meste af verden. Cuba, De Vestindiske øer, Bali og Thailand er blandt de største.

Den nye ejer, Aller-koncernen, ejer i forvejen fire andre rejsebureauer i Danmark (Nyhavn Rejser, Kulturrejser-Europa, Nilles Rejser og Gislev Rejser).

»Vi har købt de selskaber, vi ønsker at være i markedet med, og derfor har vi også nu færdiggjort vores opkøbsstrategi i Danmark og har kun fokus på organisk vækst fremadrettet,« sagde Morten Aaberg Sørensen, adm. direktør i Aller Leisure, til Børsen i forbindelse med købet af Stjernegaard Rejser.

Asger Domino er fortsat adm. direktør i Stjernegaard Rejser.

BRANCHENYT
Læs også