Erhverv

Just Eat-aktionær kræver fusion

Kapitalfonden Cat Rock Capital Management har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i Just Eat. Fonden kræver, at madudbringningskæden fusionerer med andre virksomheder på markedet.

Just Eat har sit hovedsæde i London, og leverer i øjeblikket mad ud i 13 lande verden over. Virksomheden blev grundlagt i Danmark tilbage i år 2000. Foto: Gorm Olesen

Madudbringningskæden Just Eat bliver i øjeblikket opfordret til at gå sammen med andre virksomheder.

Det er den amerikanske kapitalfond Cat Rock Capital Management (CRCM), der i et åbent brev til Just Eat-bestyrelsen meddeler, at den på det kraftigste opfordrer virksomheden til at fusionere med andre kæder, der leverer mad online.

Det skriver The Guardian.

Opfordringen kommer, efter at Just Eat-topchefen Peter Plumb i januar valgte at trække sig efter kun halvandet år i førersædet.

I løbet af 2018 styrtdykkede kursen på Just Eat, og i december mistede virksomheden sin plads i FTSE 100-indekset, der er indekset over de 100 største britiske virksomheder.

Kapitalfonden CRCM udviser »stor bekymring angående bestyrelsens tidligere valgte ledere, der mangler erfaring inden for online madudbringning« og vil gerne undgå, at Just Eat-bestyrelsen »gentager fejlen, bestyrelsen lavede, da den ansatte Peter Plumb som CEO.«

CRCM peger på, at en fusion med en velfungerende virksomhed i madindustrien vil være langt bedre for Just Eat og dens aktionærer, end hvis bestyrelsen endnu en gang vælger ny topchef.

Topchefen i Just Eat trækker sig efter kun halvandet år på posten

Kapitalfonden har en ejerandel i Just Eat på 1,9 pct. hvilket giver dens aktiepost en værdi på 811 mio. kr.

Amerikanerne varsler med at gå yderligere til værks, hvis deres krav ikke bliver mødt inden Just Eats årlige møde den første maj.

Hos Just Eat afventer man med at melde noget ud til aktionærerne.

»Vi tager kommunikation med vores aktionærer meget seriøst. Som vi tidligere har udtalt, er vi i gang med en udførlig CEO-proces, og vi vil opdatere markedet, når det er passende,« udtaler en talsperson fra Just Eat til The Guardian.

Selv peger CRCM mod en fusionering med den hollandske rival Takeaway.com.

Direktør Jitse Groen har før udtalt, at Storbritannien, sammen med Holland og Polen, er et af de bedste europæiske markeder, og han har i den forbindelse intentioner om at være åben for en global konsolidering.

Takeaway.com opererer i 10 europæiske lande samt Israel og Vietnam, og CRCM har selv en ejerandel i firmaet på 4,9 pct.

BRANCHENYT
Læs også