Erhverv

Kaspar Basse stopper som direktør i Joe & The Juice

Den danske erhvervsmand Kaspar Basse skal ikke længere stå i spidsen for sit livsværk.

Kaspar Basse, stifter af Joe & The Juice. Foto: Joachim Ladefoged.

17 år efter at iværksætteren Kaspar Basse grundlagde Joe & The Juice træder han tilbage som øverste chef for sit juiceimperium. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I stedet overtager driftsdirektør Sebastian Vestergaard stillingen som øverste chef, mens Kaspar Basse bliver bestyrelsesformand. Den tidligere B&O-topchef Tue Mantoni, der hidtil var været formand for Joe & The Juice, bliver næstformand.

»Skiftet formaliserer de roller og det ansvar, som Sebastian og jeg har påtaget os de sidste par år,« udtaler Kaspar Basse.

Juicekædens nye topchef, Sebastian Vestergaard, startede sin karriere bag disken i en af de første Joe & The Juice-barer i 2004 og har siden arbejdet sig op gennem graderne. I 2016 blev han udnævnt til driftsdirektør.

Joe & The Juice blev grundlagt for 17 år siden af Kaspar Basse. I dag har kæden 285 juicebarer i 15 forskellige lande - herunder bl.a. USA, Storbritannien og Australien. Alene sidste år åbnede Joe & The Juice 60 nye barer og på verdensplan beskæftiger kæden omkring 2.200 personer.

Kaspar Basse har gennem de seneste år solgt ud af arvesølvet og lukket to kapitalfonde ind i ejerkredsen.

Første gang var i 2013, da den svenske kapitalfond Valedo Partners købte sig ind i Joe & The Juice og i 2016 var det den amerikanske kapitalfond General Atlantic, der købte en bid af kæden.

Salget af ejerandelene i Joe & The Juice har været med til at forgylde Kaspar Basse.

Egenkapitalen i hans personlige holdingselskab KAB ApS er på få år vokset til næsten 410 mio. kr., viser det seneste regnskab fra 2017.

Især året før var et gyldent år. I 2016 kom hans personlige holdingselskab ud med et overskud på 288 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også