Erhverv

Fattig østat mangler næsten 300 biler efter topmøde

Politiet i Papua Ny Guinea mangler at få 284 tilbage biler som var "lånt ud" til deltagere i det økonomiske topmøde Apec sidste år.

Regeringen i Papau Ny Guinea mangler næsten 300 biler som blev lånt ud til det seneste Apec-topmøde i november. Politiet hævder dog, at alle 40 Maserati'er er sikre og i god behold. Foto: AP

Sidste år var den meget fattige østat Papua Ny Guinea vært for det økonomiske topmøde i Asien, Asia-Pacific Economic Cooperation, også kaldet Apec.

Til det formål fik landets regering fløjet et stort antal luksusbiler ind, som de forskellige landes deltagere skulle fragtes rundt i. Men politiet i landet mangler stadig 284 luksusbiler som ikke er leveret tilbage, skriver BBC.

De manglende biler er af mærkerne Landcruisers, Ford, Mazda og Pajeros, oplyser politiet.

Politiet har samlet en specialstyrke for at finde de manglende biler. Indtil videre er ni af de 284 biler meldt stjålne og andre er blevet fundet, men mangler flere dele. Endelig er der biler som er returneret ”med alvorlige skader”.

Kritikerne af at Apec-mødet skulle holdes i netop Papua Ny Guinea slog på, at de mange hundrede officielle biler var et symbol på spild af penge fra regeringens side. Det blev set om en fornærmelse mod landets meget fattige befolkning. Blandt andet blev der hentet 40 Maserati’er og 3 Bentley’er ind.

Regeringen forsvarede sig med, at bilerne svarede til det normale niveau for ledere, der skulle deltage i et Apec-topmøde.

De indkøbte Maserati’er havde en topfart på 240 km/t, og det fik mange lokale til at trække på smilebåndet.

Langt de fleste af vejene på Papua Ny Guinea er så hullede, at der er en hastighedsbegrænsning på 80 km/t. for ikke at ødelægge bilerne.

Alle Maserati'erne er dog leveret tilbage og ifølge politiet under lås og slå i en lagerhal på havnen i hovedstaden Port Moresby

BRANCHENYT
Læs også