Erhverv

Delta og Easyjet forsøger at få fælles bud på Alitalia

Det problemramte flyselskab Alitalia kan være på vej til at blive overtaget.

Delta og Easyjet skal overtale den italienske regering om, at en ovetagelse af Alitalia vil vende selskabet på benene igen. Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan

Delta og Easyjet bekræftede onsdag, at de har slået sig sammen med Italiens statslige jernbaneselskab, Ferrovie dello Stato, for at undersøge muligheden for at overtage landets problemramte nationale luftfartsselskab Alitalia. Det skriver Financial Times.

Ferrovie dello Stato oplyste, at selskabet er begyndt forhandlingerne med Delta og Easyjet om at finde en plan for Alitalia. Easyjet advarede dog, at det ikke var sikkert at de i sidste ende ville opkøbe en andel i Alitalia.

For at sikre en aftale skal Delta og Easyjet overtale den italienske regering om, at det vil være den bedste løsning for at få Alitalia på benene igen, efter at selskabet har haft stor økonomisk nedgang og svært ved at konkurrere med lavprisselskaber.

Et italiensk nyhedmedie oplyste også onsdag, at Italiens populistiske koalitionsregering vil være tilbøjelig til at støtte en aftale med Delta og Easyjet, så længe at Ferrovie dello Stato vil beholde den kontrollerende aktiepost.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også