Erhverv

Medie: Nyt dansk flyselskab ser dagens lys til sommer

Et nyt dansk luftfartsselskab med navnet Great Dane Airlines går på vingerne til sommer. Flyselskabet får base i Aalborg Lufthavn.

Nyt flyselskab kommer til Aalborg Lufthavn. Arkivfoto. Pr-foto: Aalborg Lufthavn

Et nyt dansk luftfartsselskab er om få måneder klar til at lette fra Aalborg Lufthavn.

Selskabet, der får navnet Great Dane Airlines, forventes at gå på vingerne i juni, og flåden vil i første omgang bestå af to fly med base i den nordjyske lufthavn.

Det skriver TV2.

Ifølge mediet satser Great Dane Airlines på en kombination af privatrejsende og forretningsrejsende, og selskabet har allerede sikret sig en charterkunde i form af Bravo Tours.

Flyvirksomheden er ejet af Thomas Hugo Møller og Huy Duc Nuyen, der samtidig indtager rollerne som henholdsvis adm. direktør og finansdirektør. Begge har en ejerandel på 50 pct.

Flåden vil i første omgang bestå af flymodellen Embrer 195, der kan medtage 118 passagerer. Great Dane Airlines har endnu ikke offentliggjort, hvilke destinationer selskabets fly vil flyve til, men ifølge TV2 er destinationer som Dublin, Edinburgh og Nice i spil.

Det nye luftfartsselskab er samtidig på udkig efter personale til flyene. I første omgang regner Great Dane Airlines med, at der skal rekrutteres otte piloter og 12 stewards eller stewardesser.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også