Erhverv

Coloplast: Britisk rival brager ned på børsen efter svage vækstmål

Danske Coloplast udvikler blandt andet produkter inden for stomi, kontinens og sårpleje. Foto: Coloplast

Britiske Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast på områderne for stomi, kontinens og sårpleje, får en hård medfart i torsdagens handel på børsen i London.

Det sker efter et årsregnskab for 2018, hvor tallene var på linje med det ventede, men hvor forventningerne til væksten i år skuffede markant i forhold til markedets forventninger.

Convatec-aktien falder efter meldingen med 18,5 pct. til 120,85 pence, hvilket er det laveste niveau nogensinde for aktien.

For 2019 sigter det britiske medicoselskab efter en organisk vækst på 1,0-2,5 pct., og ifølge analysehuset Peel Hunt betyder det, at analytikerne skal skære tocifrede procentsatser af deres estimater, skriver Bloomberg News.

Ifølge Convatecs egen administrerende direktør, Rick Anderson, var resultaterne i regnskabet også "skuffende."

Salget var ellers nogenlunde på linje med det ventede, når man kigger på hele sidste år, hvor Convatec omsatte for 1,83 mia. dollar mod ventet 1,84 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det justerede driftsresultat før renter og skat (EBIT) blev samtidig 429,4 mio. dollar mod ventet 427 mio. dollar blandt analytikerne.

Herhjemme lader Coloplast-aktien sig ikke mærke af de tørre tæsk til konkurrenten. Coloplast stiger med 0,6 pct. til 624,60 kr. i et marked, der stiger i nogenlunde samme takt.

BRANCHENYT
Læs også