Erhverv

Kun få michelinrestauranter har en god forretning på menuen

Wassim Hallals michelinbelønnede restaurant i Aarhus, Frederikshøj, er en af de få michelinrestauranter, der har et millionoverskud.  PR-foto: Lidl

Forud for årets uddeling af michelinstjerner mandag formår kun få af landets stjerneprydede restauranter at gøre god mad til god forretning. Det skriver Dagbladet Børsen.

I Danmark er der 25 michelinrestauranter heraf 17 med tilgængelige regnskabstal. Tre af disse - Henrik Yde Andersens Kiin Kiin-imperium, Wassim Hallals Frederikshøj i Aarhus og Christian Puglisis Relæ på Nørrebro - har sammensat en opskrift, der år efter år indtjener millionvis af kroner til de højtprofilerede restauranter.

Mandag uddeles michelinstjerner, og i den forbindelse har Børsen gennemgået de tilgængelige regnskabstal hos michelinrestauranterne. Gennemgangen viser, at kun Kiin Kiin, Frederikshøj og Relæ har præsenteret et millionoverskud i de seneste fem regnskabsår.

- Vi vil rigtig gerne bryde myten om, at man ikke kan tjene penge på mad, ned, siger Henrik Yde Andersen, hvis restaurant Kiin Kiin har det største overskud blandt de tre på 20,5 mio. kr, til Børsen.

Til sammenligning lander Restaurant Relæ og Frederikshøj med et overskud på henholdsvis 12,8 og 17,2 mio. kr.

Det er midlertidig ikke michelinstjernen, der er den hemmelige ingrediens, men snarere madsalg ud af huset, fortæller Henrik Yde Andersen til Børsen og tilføjer, at fin gastronomi kræver, at der sælges mad ud af huset, "med mindre man har en milliardær ombord".

I bunden af restauranter, som Børsen har gennemgået, ligger Kadeau, der i sit nyeste regnskab tabte 5,6 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også