Erhverv

10 danske iværksætter-firmaer, du skal holde øje med

En række danske iværksætter-firmaer er blevet udnævnt til europæisk liste.

10 danskere iværksætter-firmaer er værd at holde øje med i 2019, ifølge europæisk iværksættermedie. Collage: Finans.

En række danske iværksætter-virksomheder står foran et potentielt gennembrud og fortjener derfor din opmærksomhed.

Det mener i hvert fald det europæiske iværksættermedie EU-Startups, der har udvalgt 10 danske startups, som er værd at holde øje med i 2019.

Too Good To Go. Den populære madspildsapp Too Good To Go eksisterer i ni europæiske lande og har 7,5 mio. brugere, der vurderes til at have afhentet i alt 10.000 tons mad. Samlet har appen fået investeringer for 120 mio. kr. I ejerkredsen sidder blandt andre Preben Damgaard, Mette Lykke og Birgit Aaby.

Ulobby. Det startede som et weekendprojekt for to politiske nørder, men er nu blevet til en hurtigtvoksende dansk platform, der skal gøre lobbyisme mere tilgængelig og gennemskuelig - over hele verden. Ulobby, der er ejet af Anders Kopp Jensen og Bertel Torp Bertelsen, fik sidste år en millioninvestering.

Pleo. Det danske betalingsselskab Pleo har skabt et moderne firmakort og bogføringssystem. Sidste år modtog stifterne, Jeppe Rindom og Niccolo Perra, 102 mio. kr. i en investeringsrunde, og selskabet er på vej til at indtage Tyskland og Sverige. I forvejen er Pleo aktiv i Danmark og Storbritannien.

Hedia. Det danske startup Hedia har udviklet en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for personer med type 1- og 2 diabetes. Ved hjælp af kunstig intelligens lærer Hedia-appen den enkelte diabetiker at kende og kan derfor rådgive om korrekt insulinbrug. Hedia blev stiftet i 2015.

Happy Helper. Den børsnoterede platform for privat rengøringshjælp har hjulpet tusindvis af danske husstande og undervejs sikret sig cirka 50 mio. kr. i investeringer. Omsætningen i selskabet er skudt i vejret, mens bundlinjen er rød. Happy Helper blev stiftet i 2015 af de tre familiefædre Sebastian Sheikh Hjorth, Dennis Forchhammer og Jesper Brok-Jørgensen.

Artland. Den danske kunstapp blev stiftet i 2016 af brødrene Mattis og Jeppe Curth og fik sidste år en millioninvestering fra flere danske kultur- og sportsfolk. Artland, der skaber kontakt mellem gallerier og kunstsamlere, har adskillige tusinde brugere.

Grandhood. En dansk pensionsapp, der i første omgang går efter firmapensionsmarkedet for mindre og mellemstore virksomheder. I september fik det danske startup 20 mio. kr. fra en række investorer. Selskabet har hovedsæde i København og blev stiftet i 2017.

Tame. Det danske it-firma Tame har udviklet et planlægningsværktøj, der skal sikre eventmagere en kaosfri hverdag uden ophobninger af excelark, neongule stickers og åbne Google Chrome-faner. Samlet har Tame fået investeringer for 5,5 mio. kr. Missionen er at hjælpe eventmagere over hele verden med at planlægge events.

Seaborg Technologies. Et såkaldt green-tech startup, der vil revolutionere energimarkedet med en ny type reaktorteknologi baseret på flydende salt. En række investorer har skudt adskillige millioner i firmaet, hvis ejerkreds består af både fysikere, kemikere og ingeniører - alle med rødder i bl.a. Niels Bohr Institut, CERN og DTU.

Plant Jammer. Den danske app Plant Jammer hjælper dig til at lave lækre vegetariske retter ved hjælp af det, du allerede har i køleskabet. Kort sagt fortæller du appen, hvilke madvarer du har til rådighed. Herefter fortæller appen dig, hvilke vegetariske retter du kan kreere. Plant Jammer blev grundlagt i 2016 og holder til i København.

BRANCHENYT
Læs også