Erhverv

Skandaleramt fiskefabrik fritstiller alle medarbejdere

Det lykkedes ikke at redde virksomheden Jelex Seafood, der tidligere på året gik konkurs.

Jelex solgte laks til blandt andet Spanien. Laksen viste sig at indeholde listeriabakterier. Colourbox

Samtlige medarbejdere på den danske fiskefabrik Jelex Seafood er blevet fritstillet. Det sker, efter at salgsplanerne for den konkursramte virksomhed er røget i vasken, skriver Nordjyske.

Jelex Seafood blev i slutningen af januar begæret konkurs efter en sag om forfalskning af listeria-analyser. Siden har kurator forsøgt at sælge virksomheden, men ingen har ønsket at fortsætte under navnet Jelex Seafood.

Kurator skriver i en pressemeddelelse, at det bl.a. skyldes »den hetz, som virksomheden har været udsat for i medierne.«

I efteråret fik Jelex Seafood besøg af TV 2-programmet Operation X, der kunne afsløre, at Jelex havde forfalsket listeria-analyser. Analyserne skulle ellers sikre, at farlige bakterier ikke var fundet i fisken, inden den blev solgt.

Det førte til en politianmeldelse af Jelex for vildledning af kunderne og dokumentfalsk. Og det stoppede ikke der. Ved de efterfølgende kontroller hos Jelex Seafood fandt Fødevarestyrelsen så alvorlige overtrædelser af reglerne, at selskabet blev anmeldt hele ni gange til politiet.

De mange møgsager fik salget i Jelex til at gå i stå, og til sidst måtte ledelsen kaste håndklædet i ringen - trods flere år med fine regnskaber.

Selvom det ikke lykkedes at sælge virksomheden, er der fundet en køber til varelager og inventar, skriver Nordjyske. Det hjælper dog ikke fabrikkens medarbejdere, som alle nu mister deres job.

Jelex Seafood havde cirka 15 medarbejdere og var ejet af direktør Jens Elsnab.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også