Erhverv

Hotel Ritz i Aarhus skifter ejer

Efter en succesfuld opgradering af Hotel Ritz har hotelejer Jens Rysgaard valgt at sælge.

Jens Rysgaard sælger Hotel Ritz for at koncentrere sig om opgraderingen af Hotel Oasia. Foto: Stine Rasmussen

Hotel Ritz på Banegårdspladsen i Aarhus får nye ejere. Ejeren gennem seks år, Jens Rysgaard, har solgt hotellet til den fynske hotelkæde Milling Hotels.

Jens Rysgaard overtog hotellet i 2013 og har siden renoveret og opgraderet det historiske by-hotel til en overskudsforretning. Nu ønsker han at lade andre om at stå for hotellets videre udvikling.

»Rejsen med Ritz har været virkelig spændende. Det var et slidt og nødlidende hotel, da vi overtog. Det har vi fået vendt, men jeg føler også, at vi er der, hvor jeg ikke kan gøre mere, og så er det fint, at nogle nye kommer til,« fortæller Jens Rysgaard.

Ingen af parterne ønsker at oplyse handelsprisen for Hotel Ritz. Som led i forhandlingerne med Milling Hotels har det været et krav fra Jens Rygaards side, at alle de nuværende medarbejdere fortsætter under den nye ledelse.

Ikonisk hotel

Hotelejer Jan Milling betragter Hotel Ritz som et ikonisk hotel med en perfekt placering tæt på banegården og med restaurant Mash i stueetagen.

»Samtidig er det et hotel og en bygning, der er kendt i byen og har den sjæl og centrale beliggenhed, som er kendetegnet for Milling Hotels,« fortæller han.

Vi satte os for flere år siden et mål, der hedder ”10 i 20”, og det var 10 hoteller i 2020. Det mål har vi så nået et år tidligere.

Jan Milling, hotelejer

Der er ifølge Jan Milling ingen planer om større ændringer af Hotel Ritz.

»Hotellet er i rigtig fin stand og er en velkørt forretning, så det skal bare drives videre i samme ånd, som de tidligere ejere har haft held til. Måske kan vi skaffe nogle flere kunder, fordi vores kæde er så meget større,« siger han.

Kæde med 10 hoteller

Milling Hotels har de seneste år investeret massivt i både nye og eksisterende hoteller. Med købet af Hotel Ritz kommer Milling Hotels op på 10 hoteller.

Milling Hotels


Milling Hotels ejes af Jan og Dorte Milling.

Ægteparret købte det første hotel i 1994 og ejer i dag 10 danske hoteller:

Hotel Plaza, Hotel Ansgar, Hotel Windsor, Domir og Ydes i Odense.

Hotel Park i Middelfart.

Hotel Gestus i Ålborg.

Hotel Saxildhus i Kolding og Hotel Søpark i Maribo.

Hotel Ritz i Aarhus.

»Vi satte os for flere år siden et mål, der hedder ”10 i 20”, og det var 10 hoteller i 2020. Det mål har vi så nået et år tidligere. Vi har også et mål om at blive landsdækkende, og derfor var det nærliggende at have landets næststørste by med i forretningen. Vi vil også gerne have København med, men det tror jeg ikke, vi når inden 2020,« fortæller Jan Milling.

Nøglerne til hotellet skifter hænder den 1. marts 2019, hvorefter Jens Rysgaard ønsker at fokusere på udvidelsen af designhotellet Hotel Oasia på Kriegersvej i Aarhus. Her vil han investere 30 mio. kr. i de kommende år.

Jens Rysgaard er desuden medejer af Grand Hotel i Struer og af Tambohus Kro i Thyholm.

BRANCHENYT
Læs også