Erhverv

Gitte Seeberg vil give Anders Eldrup arbejdsro: Ti stille, politikere

Bilkøberne er meget følsomme over for signaler om ændringer i registreringsafgiften. Derfor bør politikerne give den nye transportkommission fred og ro, mener brancheorganisation.

Gitte Seeberg har siden 2016 været direktør for AutoBranchen Danmark og har tidligere været generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden samt folketingsmedlem. Foto: Gregers Tycho

Folketingsvalget kommer til at handle om mange ting, men politikerne bør holde sig fra at diskutere bilafgifter. Punktum.

Sådan lyder det fra AutoBranchen Danmark i forlængelse af regeringens præsentation af en transportkommission under ledelse af Dongs tidligere topchef, Anders Eldrup. 

Kommissionen skal i 2020 komme med anbefalinger til, hvordan den grønne omstilling af trafiksektoren kan finansieres i lyset af regeringens ambition om et stop for salget af benzin- og dieselbiler i 2030.

»Nu skal kommissionen have fred og ro til sine analyser. Derfor er det vigtigt, at politikerne ikke blander sig - og mindst lige så vigtigt, at kommissionen holder tæt med sine betragtninger og konklusioner. For vi ved, at bilkøberne er meget følsomme over for oplysninger, der signalerer ændringer i registreringsafgifterne,« siger Gitte Seeberg, direktør for AutoBranchen Danmark.

Organisationen repræsenterer 1200 bilforhandlere, værksteder og autolakerer, der samlet set beskæftiger 20.000 medarbejdere og omsætter for 50 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også