Erhverv
0

Carlsberg: Verdens største bryggeri slutter stærkt af

Verdens største bryggeri, AB Inbev, sluttede stærkt af i 2018, hvor fjerde kvartal bød på en organisk tocifret vækst i driftsresultatet. Derimod skuffede det ordinære overskud.

AB Inbev står bag kendte ølmærker som Budweiser, Corona og Beck's, men har samlet mere end 500 mærker på hylderne verden over. Foto: Daniel Karmann/picture-alliance/dpa/AP Images Foto: Daniel Karmann/AP

Bryggeriet, der står bag blandt andet Budweiser og Stella Artois, opnåede en organisk vækst i det ordinære driftsresultat (EBITDA) på 10 pct. til 6166 mio. dollar i fjerde kvartal.

Analytikere havde til sammenligning ventet en stigning på 6,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Omsætningen voksede i fjerde kvartal organisk med 5,3 pct. til 14,25 mia. dollar. Her havde analytikerne ventet et salg på 14,1 mia. dollar.

På de nedre regnskabslinjer skuffede overskuddet til gengæld. Den justerede indtjening per aktie blev således 0,80 dollar, mens analytikerne havde ventet 1,00 dollar.

STØRST VÆKST I EMEA

Kigger man på de enkelte geografiske regioner, havde AB Inbev størst vækst i EMEA, der dækker over Europa, Mellemøsten og Afrika. Her voksede omsætningen 4,5 pct. på organisk basis i fjerde kvartal til 23,5 mio. hektoliter. I Asien og Stillehavet var der en vækst på 2,6 pct.

Samlet set omsatte storbryggeriet for 54,6 mia. dollar (358 mia. kr.) i årets løb. Det var et fald, når man måler i dollar, men en stigning på 4,8 pct. på organisk basis, når man justerer for valutaens svækkelse.

I 2019 venter AB Inbev, hvad bryggeriet selv betegner som stærk vækst i omsætningen og EBITDA-resultatet.

BRANCHENYT
Læs også