Erhverv

Lars Seier tabte 100 mio. efter magtkamp med Kasi-Jesper

Smykkeeventyret Endless Jewelry, der var stiftet af Kasi-Jesper, endte med at gå konkurs. Det kostede især milliardæren Lars Seier Christensen mange penge.

Jesper 'Kasi' Nielsen og Lars Seier Christensen drev forretning sammen i smykkefirmaet Endless, inden førstnævnte blev smidt ud af firmaet. Foto: Rune Aarestrup Pedersen og Lars Krabbe

Det var en dyr fornøjelse for Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen at købe sig ind i Jesper ’Kasi’ Nielsens smykkeeventyr Endless Jewelry.

Helt konkret var Lars Seiers tab på et trecifret millionbeløb, da Endless i 2016 endte med at gå konkurs. Det fortæller erhvervsmanden i bogen ”Kasi-Jespers kamp”, der er udkommet torsdag.

»Endless kostede mig omkring 100 mio. kr. i alt. Det er min hidtil største investering ud over Saxo Bank, og det er også mit største tab til dato. Så det er ikke en historie, jeg er særlig glad for eller stolt over,« fortæller Lars Seier Christensen i bogen.

Endless blev stiftet i 2013 af Jesper Nielsen, som dog et par år efter trådte af som øverste direktør og senere helt forlod selskabet efter en magtkamp med ejerkredsen, som også talte Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen.

Jesper Nielsen sammenligner i den nye bog sit exit fra Endless med, hvis fodboldspilleren Lionel Messi brænder et straffespark i Champions League-finalen efter 14 minutter.

»Træneren bliver rasende og piller ham ud efter 15 minutter. Barcelona taber 3-0, og bagefter går træneren ud og siger, at var Messis skyld. Men Messi var ikke på banen i 75 minutter. Messi brænder også straffespark - det må vi gerne. Men det skal bare ikke have den konsekvens. Det går ikke i fodbold og heller ikke i forretningsverdenen. Messi kan jo stadig afgøre kampen, hvis han stadig er på banen,« siger Jesper Nielsen i bogen.

På få år formåede Endless at etablere sig med salg i 3.500 forretninger verden over.

Selskabet blev vurderet til en markedsværdi på en halv mia. kr. Kasi-Jesper sammenlignede væksteventyret med det, han oplevede i opbygningen af Pandora. Han skulle vise sig at tage fejl.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også