Erhverv

Kasi-Jesper lukker firmaet, der gjorde ham kendt

Kasi ApS bliver frivilligt lukket. Vi vil gerne videre som familie, forklarer Jesper "Kasi" Nielsen.

Jesper Nielsen lukker nu Kasi ApS. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Det er firmaet, der gjorde Jesper Nielsen landskendt og til mangemillionær.

Det er også firmaet, der har været omdrejningspunkt for retsslagsmål mod Skat og den igangværende voldgiftssag om et milliardtilgodehavende hos smykkefirmaet Pandora.

Sagen mod Pandora
  • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked
  • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev earnout-aftalen lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen
  • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
  • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til et stort overskud på 336 mio. kr. i 2016, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora
  • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet

Nu er firmaet Kasi ApS dog snart ved at være fortid. For Jesper ”Kasi” Nielsen og hans familie har netop sendt selskabet i frivillig likvidation, der er en frivillig nedlukning af selskabet.

»Selskabet har ikke været aktivt siden 2010 - der starter en ny æra for familien, efter sagen er færdig her senere i 2019. (...) Vi vil gerne videre som familie efter disse udmarvende Kasi-sager,« skriver Jesper Nielsen i en mail til Finans.

Men hvorfor er det lige nu, at selskabet bliver lukket, frem for efter sagen mod Pandora er afgjort?

»Kreditorerne vil være sikre på, at Boris Frederiksen deler penge ud og ikke familien Nielsen,« skriver han og henviser til den mulige erstatning fra Pandora, som Kasi-Jesper kræver penge af på baggrund af en meget omtalt earnout-aftale.

Kasi-Jespers mange tvister
Jesper ”Kasi” Nielsen har udkæmpet slagsmål på flere fronter gennem sit selskab, Kasi ApS:
  • I november 2017 vandt selskabet og familien Nielsen en skattesag om sponsorater af Brøndby IF og AG København. Skat ville beskatte familien, som om den selv havde fået pengene udbetalt. Familien vandt, og dommen bliver ikke anket.
  • I januar 2018 vandt Skat en sag i Landssretten mod Kasi om 245 mio. kr. på baggrund af en transaktion mellem Pandora og Kasi i 2009 og 2010. Skat mente, at transaktionen i modsætning til parternes egne oplysninger handlede om at undgå skat. Jesper Nielsen ankede den sag til Højesteret, som i oktober lod sagen falde ud til familiens Nielsens fordel.
  • Kasi jagter desuden en såkaldt earnout-betaling fra Pandora fra dengang, Kasi solgte sin Pandora-aktier i 2010. Pandora har værdisat earnout’en til 0 kr. Kasi har værdisat den til 761 mio. kr. Det skal afklares i en voldgift.

Nedlukningen af Kasi ApS er ifølge Jesper Nielsen sket i overensstemmelse med selskabets kreditorer og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er kurator i Kasi-familiens konkursramte holdingselskab, Dojajean Holding, og derigennem fører voldgiftssagen mod Pandora.

Boris Frederiksen er indtrådt som likvidator for Kasi ApS.

I november kunne Finans fortælle, at fodboldklubben Brøndby IF og Kasi ApS havde lavet et forlig til en værdi af et »ikke ubetydeligt tocifret millionbeløb«.

Beløbet bliver udbetalt, hvis Kasi-familien vinder sin sag mod Pandora.

Kasi ApS blev stiftet i 2003 og har gennem årene opnået store millionoverskud, men også enkelte underskud. Egenkapitalen i selskabet var opgjort til 750,4 mio. kr. efter det senest offentliggjorte regnskab for 2017/2018.

Det var Kasi ApS, der gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked. Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev earnout-aftalen lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.

Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes

Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud.

Læs også