Erhverv
0

VM i fodbold hjalp Danske Spil til rekordregnskab

Den statsejede spiludbyder er kommet ud af 2018 med vækst på bundlinjen.

Foto: Niels Hougaard.

Danskernes spillelyst hos Danske Spil er taget til, og det har resulteret i det den statsejede spiludbyder selv kalder et rekordregnskab.

Den såkaldte bruttospilleindtægt (BSI, omsætningen fratrukket gevinstudbetalinger, red.) endte på 5,3 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 8 pct. sammenlignet med 2017. Efter skat endte resultatet i Danske Spil på 1,75 mia. kr. i 2018 mod 1,7 mia. kr. i 2017. Både top- og bundlinje er rekord.

»Indtjeningen i Danske Spil overgik forventningerne i 2018, og resultaterne er skabt i et dansk marked, hvor globale spilleselskaber investerer stort. Trods den skærpede konkurrence er Danske Spils økonomiske bidrag til det danske samfund større end nogensinde. Vi er i bestyrelsen meget tilfredse med årets resultat,« udtaler Peter Gæmelke, bestyrelsesformand i Danske Spil, i forbindelse med regnskabet.

Ifølge Danske Spil er det især to ting, der har ført til rekordregnskabet. Den ene var VM i fodbold og det andet var Eurojackpot.

»For første gang siden liberaliseringen i 2012 tager vi markedsandele. Vi er i en meget hård konkurrencesituation, men har bevist i 2018, at vi er klar til at kæmpe som et samlet hold – og det er vi bestemt også klar til i 2019,« siger Susanne Mørch Koch, der er adm. direktør i Danske Spil.

Danske Spil sendte samlet 1,2 mia. kr. tilbage til samfundet i form af udlodningsmidler.

BRANCHENYT
Læs også