Erhverv

Boeing lovede softwareopdatering til 737 Max i oktober

Boeing har som resultat af flystyrtene sat leveringer af 737 Max-modellen i bero, mens flere flyselskaber har indstillet al flyvning med flytypen. Foto: Willy Kurniawan

Talsmænd fra flyproducenten Boeing mødtes efter flystyrtet i Indonesien i oktober sidste år med pilotunioner hos Southwest Airlines og American Airlines, hvor en softwareopdatering af 737 Max-flyet, der søndag var involveret i endnu et styrt, blev aftalt.

Det skriver The New York Times.

I dag venter amerikanske lovgivere, at Boeing har en softwareopdatering klar til april. Opdateringen var dog oprindeligt aftalt til et tidligere tidspunkt.

- Boeing skulle have haft en softwareløsning klar inden for fem til seks uger, siger Michael Michaelis, der er sikkerhedsrepræsentant i American Airlines, til The New York Times.

- Vi sagde til dem, "ja, det kan ikke udsættes". Og her er vi altså.

Forsinkelsen på softwareløsningen er nu en del af granskningen af Boeings reaktion på flystyrtet i oktober, der kostede 189 mennesker livet. Søndagens flystyrt har vist flere ligheder med det første, hvilket peger på et muligt problem med flyenes automatiske systemer.

Boeing har som resultat af flystyrtene sat leveringer af 737 Max-modellen i bero, mens flere flyselskaber har indstillet al flyvning med flytypen.

Det har ikke været muligt for The New York Times at få en kommentar fra Boeing.

BRANCHENYT
Læs også