Erhverv

København rykker op på listen: Her er verdens 10 dyreste byer at bo i

København rykker en plads op på listen over verdens dyreste byer at leve i. Førstepladsen indtages i år af tre forskellige byer.

At bo og leve i København kan være en dyr fornøjelse.

Den danske hovedstad indtager en delt 7. plads på den årlige opgørelse over verdens dyreste byer, som erhvervsmediet The Economist netop har offentliggjort.

Dermed rykker København en plads op på listen i forhold til sidste år, og sammenlignet med 2017 er København hoppet fra en 9. plads til den nuværende placering.

København deler 7. pladsen sammen med Seoul og New York.

I undersøgelsen er prisen på mere end 160 forskellige varer og tjenester blevet sammenlignet på tværs af de forskellige byer.

Det omfatter bl.a. fødevarer, transport, husleje og priser på tøj. Men også priserne på eksempelvis privatskoler, hushjælp og en tur til frisøren indgår i beregningerne.

Singapore ligger for sjette år i træk helt i spidsen, men byen må i år dele æren af at være verdens dyreste by med Hong Kong og Paris. Det er første gang i opgørelsens 30-årige historie, at tre byer deler førstepladsen.

Hong Kong var sidste år placeret på en 4. plads, mens Paris var placeret på en 2. plads.

Hverken Stockholm eller Oslo har fundet vej til de ti første pladser på årets liste, selv om den norske hovedstad sidste år var placeret på en 5. plads foran København.

Selv om listen fokuserer på verdens dyreste byer, opgør den samtidig også de byer, der er billigst at leve i - uanset hvad årsagen så end måtte være.

Den billigste er Caracas i det politisk ustabile Venezuela efterfulgt af Damaskus i det krigshærgede Syrien. Herefter følger Tasjkent i Usbekistan og Almaty i Kasakhstan.

BRANCHENYT
Læs også