Erhverv

Mascot-ejer tjener styrtende på arbejdstøj - driftsresultat runder kvart milliard

Langsigtede investeringer begynder at bære frugt for Mascot, der bliver ved med at pløje millioner tilbage i forretningen for at styrke konkurrenceevnen.

Michael Grosbøl er adm. direktør og hovedaktionær i tekstilvirksomheden Mascot. Foto: Casper Holmenlund Foto: Casper Holmenlund Christensen

Den jyske producent af arbejdstøj, Mascot International, fortsætter med at tjente styrtende med penge på salg af arbejds- og sikkerhedstøj.

Selskabet, der har hovedsæde i Pårup, præsterede i fjor et driftsresultat før renter, skat og afskrivninger (ebitda) på 227 mio. kr. Det viser et nyt regnskab.

For femte år i træk er det lykkedes Mascot at hæve sin indtjeningsmargin, der sidste år landede på 23,2 pct.

Opskriften synes at være betydelige investeringer, der nu for alvor bærer frugt.

Selskabet, der ledes af storaktionær MIchael Grosbøl, skriver i årsrapporten, at den store fremgang skyldes de »væsentlige og tålmodige« investeringer i såvel teknologi som optimering af arbejdsprocesser, som Mascot har foretaget igennem mere »end et årti« og som nu for alvor giver afkast.

»Samtidig har koncernen opnået væsentlige økonomiske stordriftsfordele.«

Regnskabet afslører da også, at den jyske pengemaskine i løbet af de sidste fem år har investeret mere end 325 mio. kr. i bl.a. produktionsanlæg i Vietnam og Laos, hvor Mascot har fabrikker.

Det har i den grad kunnet betale sig, for på trods af de stadig større investeringer, og selvom der er bundet stadig mere kapital i Mascot, er det lykkedes arbejdstøjproducenten at hæve afkastet på den investerede kapital.

Overskudsgraden er i løbet af en håndfuld år øget fra 13,6 til 20,1 pct.

»En konstant geninvestering i virksomheden vha. dens årlige overskud har gjort, at virksomheden er økonomisk bundsolid, og den dermed har mulighed for fortsatte langsigtede investeringer i vækst og øget konkurrencedygtighed,« skriver Mascot i regnskabet, der ville gøre enhver langsigtet investor glad i låget af at læse.

»Stigningen i balancen fra 825 mio. til næsten 1,1 mia. kr. vidner samtidig om, at denne mulighed udnyttes. Hovedparten af investeringerne er gået til et nyt, fuld automatiseret lager samt anlægsaktiver ifm. ekspansion. Det gøres for at øge konkurrenceevnen, som blev synliggjort i 2018, samt at vækste og gøre virksomheden mere skalerbar.«

BRANCHENYT
Læs også