Erhverv

Amerikansk bilgigant henter Snapchats tidligere kassemester

Bilproducenten Ford har udpeget Tim Stone som ny finansdirektør. Tim Stone var indtil januar i år finansdirektør i Snap Inc., der er moderselskabet bag Snapchat.

Arkivfoto: AP Photo/Jae C. Hong.

Den amerikanske bilproducent Ford har sat navn på, hvem der skal erstatte den nuværende finansdirektør Bob Shanks, når han efter planen går på pension ved udgangen af året.

Ny mand på posten som kassemester bliver Tim Stone, oplyser Ford i en pressemeddelelse.

Afløseren er mildest talt ikke en mand, der har den store erfaring med bilindustrien.

Indtil januar i år var Tim Stone finansdirektør i Snap Inc., der er moderselskabet bag det populære sociale medie Snapchat. Inden da var han gennem 20 år en del af topledelsen hos Amazon.

Men det har ikke skræmt Ford fra at ansætte ham, fortæller topchef Jim Hackett.

»Han var en nøglespiller i Amazons utrolige succes. Han forstår samtidig, at en strømlinet virksomhed og vækst skal gå hånd i hånd, hvilket er vigtigt for Fords fremtid,« siger topchefen.

52-årige Tim Stone tiltræder officielt posten som ny finansdirektør 1. juni. Bob Shanks vil bruge resten af sin tid i Ford på at hjælpe Tim Ford med at sætte sig ind i forretningen.

»Jeg er beæret over at skulle starte i denne ikoniske virksomhed, og ser frem til at bruge min erfaring i at opbygge fremtidens virksomheder til også at hjælpe Ford,« siger Tim Stone.

Udnævnelsen kommer samtidig med, at Ford, der er USA’s næststørste bilproducent, kæmper med faldende indtjening som følge af bl.a. den globale handelskrig og stigende produktionsomkostninger.

Ford meddelte tidligere i år, at bilproducenten vil skære mere end 5.000 stillinger væk i Tyskland, samtidig med at der også skal skæres stillinger flere andre steder, herunder i Storbritannien.

Fyringsrunden er en del af en større global spareplan, der samlet skal reducere omkostningerne med 14 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også