Erhverv

Legendarisk tøjproducent får kanon comeback på børsen - stiger med 30 pct.

Jeansproducenten Levi Strauss & Co.gjorde torsdag comeback på børsen i USA - og dem med en entre, der var til at føle.

Pilen peger i den grad opad efter genintrodukseringen af Levi Strauss-aktien på børsen i New York. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

I langt over hundrede år har tøjproducenten Levi Strauss & Co. været populær - ikke mindst blandt forbrugere, der elsker jeans og cowboytøj. Men det er ikke kun i butikkerne Levis-jeans er eftertagtede. Også på børsen er Levi Strauss & Co. et umiddelbart hit.

Tøj- og modefirmaet havde første dag på børsen, og det gik forrygende. Aktien steg med ikke mindre end 31,8 pct., og landede på 22,41 dollar, skriver Ritzau.

Dermed løtede Levi Strauss værdien af selskabet til 8,7 mia. dollar, eller hvad der svarer til knap 57 mia. kr.

Det er 34 år siden Levi Strauss & Co. forlod børsen i New York efter at have været introduceret helt tilbage i 1971.

Men i går gjorde selskabet altså comeback. Aktierne var udbudt til et sted mellem 14 og 16 dollar, hvilket altså viste sig umiddelbart at være lavt sat. Alt i alt fik selskabet hevet 161 mio. dollar hjem i ny kapital via 10 mio. nyudstedte aktier. Ejerne af de eksisterende kunne hive en gevinst på 462 mio. dollar hjem på bare en dag, skriver Ritzau.

Trods børsintroduktionen er det stadig efterkommere af den tyske grundlægger, der sidder på magten i selskabet. Det gør de via en B-aktieklasse med ekstra stemmevægt.

BRANCHENYT
Læs også