Serier

Anklagere kræver mindst 6 års fængsel til Genan-stifter

Bagmandspolitiet løftede fredag sløret for, hvad man kræver af straf til Genan-stifter Bent A. Nielsen.

Dækkonge på anklagebænken
Genan-stifter Bent A. Nielsen er tiltalt ved Retten i Viborg for bedrageri og mandatsvig. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Genan-stifter Bent A. Nielsen skal i fængsel i mindst seks år.

Sådan lyder kravet fra anklager Martin Stassen fredag i Retten i Viborg, hvor anklagerne har taget hul på den såkaldte procedure i straffesagen mod Bent A. Nielsen og den medtiltalte revisor, Bjarne Nielsen.

Bjarne Nielsen kræves idømt en lidt kortere straf, siger Martin Stassen.

Derudover vil bagmandspolitiets to anklagere konfiskere 73 mio. kr. hos Bent A. Nielsen, ligesom Stassen mener, at Genan-stifteren skal idømmes en erstatning til Genans bankforbindelse, SEB, på 63 mio. kr.

Genan-stifteren er tiltalt for bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Bagmandspolitiets anklagere mener, at han har brugt over 73 mio. kr. til private formål med midler, som han hævede i Genans pengekasse. Derudover beskyldes han for at have ført Genans bankforbindelser bag lyset, fordi han ifølge anklagerne lovede bankerne at tilbagebetale sine lån i Genan, inden bankerne udbetalte nye lån til Genan for 1,23 mia. kr.

I stedet lavede Bent A. Nielsen en ompostering, så hans lån blev camoufleret i Genans regnskaber.

Revisor Bjarne Nielsen er tiltalt for medvirken til bedrageri, fordi han lavede en revisorerklæring, der ifølge anklagerne skulle forsikre bankerne om, at Bent A. Nielsens lån var betalt tilbage.

Begge nægter sig skyldige.

De to anklagere, Martin Stassen og Per Justesen, forventer at bruge hele fredagen på at redegøre for deres konklusioner ovenpå sagens bevisførelse.

BRANCHENYT
Læs også