Erhverv

Kendt iværksætter sælger firma i millionhandel

»Jeg kommer ikke til at gå sulten i seng på noget tidspunkt,« siger iværksætteren Toke Kruse, efter at han har solgt sit USA-firma.

Toke Kruse vil nu hellige sig andre projekter inden for Danmarks grænser. Foto: Stine Bidstrup.

Den danske serieiværksætter Toke Kruse har efter syv år valgt at ende sit amerikanske eventyr og har solgt den virksomhed, der står bag den amerikanske version af hans regnskabsprogram Billy.

Det skriver Børsen.

Toke Kruse har solgt sin USA-virksomhed til amerikanske Lendio, der låner penge til små og mellemstore virksomheder. Hvor meget Toke Kruse har fået for sin virksomhed, vil han ikke afsløre.

»Det var en meget god pris. Jeg kommer ikke til at gå sulten i seng på noget tidspunkt,« siger han til Børsen.

Toke Kruse er en af landets mest ivrige frontkæmpere for iværksætteri og har brugt årevis på at opbygge Billy, der er et regnskabsprogram til selvstændige og små virksomheder.

Men selvom han nu har solgt det amerikanske Billy, fortsætter han som formand i det danske Billy ApS, som han ejer over 90 pct. af. Toke Kruse var tidligere direktør i firmaet, men overlod i 2015 roret til Jonas Midtgaard.

Samtidig har det danske Billy indgået en licensaftale med Lendio. Den giver Lendio brugsretten til softwaren bag det populære regnskabsprogram - mod en månedlig betaling, skriver Børsen.

Toke Kruse vil nu hellige sig andre projekter inden for Danmarks grænser. Han er medejer i Salary.dk og Moneyflow, men bruger det meste af sin arbejdstid i virksomheden Bilagscan.

BRANCHENYT
Læs også