Erhverv

Volvo-topchef advarer mod uansvarlige selvkørende biler

Topchefen mener, at det kan være ødelæggende for de selvkørende bilers fremtid, hvis de bliver sat på gaden før de er sikre nok.

Ifølge Volvos topchef, Håkan Samuelssen, har bilproducenterne et ansvar for, at teknologien er udviklet i en sådan grad, at det er forsvarligt at sende selvkørende biler på markedet. Foto: PR Volvo

Volvos topchef, Håkan Samuelsson, advarer mod at en tidlig lancering af selvkørende biler kan risikere at udsætte den sikreste bil i historien. Det skriver Financial Times.

Hakan Samuelsson mener, at det er uansvarligt at sende selvkørende biler på gaden, hvis ikke de er sikre nok, da både folk og lovgivere vil miste tilliden til konceptet.

- Vi har et ansvar, og alle der arbejder inden for dette forretningsområde har et ansvar, for ellers kan man risikere at ødelægge teknologien, som kan være med til at redde flest folk i bilhistoriens tid, siger Hakan Samuelsson til Financial Times.

Hans kommentarer kommer i forbindelse med, at Volvo lancerede en ny sikkerhedskampagne, hvor teknologi skal bruges til at stoppe spritkørsel, mobilbrug og overtrædelse af fartgrænsen, i et håb om at det vil starte en forandring i resten af industrien.

BRANCHENYT
Læs også