Erhverv

Skodsborg Kurhotel har tabt penge 13 år i træk - ejeren må igen til lommerne

Endnu et stort millionunderskud har tømt kassen på Skodsborg Kurhotel. Ejeren har lavet endnu en kapitalforhøjelse.

Trods historiske omgivelser i Nordsjælland og adskillige udmærkelser i både ind- og udland er det i en lang årrække ikke lykkedes Skodsborg Kurhotel at tjene penge.

Ejeren af det kendte danske kurhotel Skodsborg må igen yde økonomisk nødhjælp til det tabsramte hotel.

13 år i træk har hotellet nu haft underskud, og ejeren, den stenrige Augustinus Fonden, har for nyligt tilført 42 mio. kr. i kapital for at sikre driften. Det viser et nyt regnskab.

I 2018 næsten fordoblede Skodsborg Kurhotel sit underskud til knap 20 mio. kr. For at undgå at hotellets egenkapital gik i minus, blev der lavet en kontant kapitalforhøjelse på 42 mio. kr.

Det er andet år i træk, at Augustinus Fonden smider penge i sit tabsramte hotel. Året forinden blev der tilført 22 mio. kr.

Årsagen til det store underskud på Skodsborg Kurhotel er bl.a., at der er foretaget »større vedligeholdelsesarbejder« på hotellet, lyder det i regnskabet. Og så har der været ekstraordinært store omkostninger til eksterne konsulenter, ligesom en fejlslagen implementering af et nyt it-system har været dyr.

»Resultatet for året anses for ekstraordinært og ikke tilfredsstillende,« skriver ledelsen i regnskabet.

I løbet af året skiftede Skodsborg Kurhotel direktør og lukkede sin restaurant, Kroun, til fordel for et brasserie med mere rimelige priser.

Hotellet skal nu udvides med 20 nye værelser, fordi det ifølge direktøren vil sikre en bedre driftsøkonomi. Men udvidelsen og ombygningen vil også påvirke resultatet for 2019 negativt, lyder det i regnskabet.

Skodsborg Kurhotel blev grundlagt i 1898 af helsepioner og læge Carl Ottosen og ligger i Nordsjælland direkte ud til Øresund.

Med den velhavende Augustinus Fonden som ejer er hotellet siden 1992 løbende blevet renoveret og udbygget.

Hotellets ejer, Augustinus Fonden, ejer en lang række virksomheder og har en formue på cirka 19 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også