Erhverv

Topsøe-boss deler bonus ud til samtlige medarbejdere

Samtlige Haldor Topsøe-medarbejdere har fået en bonus på en månedsløn oven på resultatet for 2018.

Haldor Topsøe-direktør Bjerne S. Clausen har uddelt bonus til samtlige medarbejdere i forbindelse med 2018-regnskabet. Pr-foto: Haldor Topsøe

Samtlige medarbejdere i Haldor Topsøe har fået en bonus i forbindelse med 2018-regnskabet, der viste et pænt hop i indtjeningen.

Resultatet efter skat landede på 491 mio. kr. mod minus 19 mio. kr. året forinden, hvor Haldor Topsøe med et stort tab til følge afhændede en fabrik og enkelte produktionslinjer.

»Vi er meget tilfredse med regnskabet i 2018, det må vi jo sige, og det har også betydet, at vi har udbetalt en pæn bonus til alle medarbejdere i virksomheden,«siger Bjerne S. Clausen, adm. direktør i Haldor Topsøe, til Finans.

Haldor Topsøe laver katalysatorer til hovedsageligt kemikalie- og olieindustrien og omsatte for 5,6 mia. kr. i fjor.

Driftsindtjeningen (ebit) steg med 19 pct. til 708 mio. kr., hvoraf næsten 100 mio. kr. var drevet af en engangsgevinst fra et iransk projekt, som Haldor Topsøe startede i 2012, men som pga. sanktioner har ligget stort set dødt i en årrække.

Topsøe trak sig i efteråret 2018 endegyldigt ud af Iran, men realiserede altså en gevinst på projektet, der løftede indtjeningen betydeligt.

»De (medarbejderne, red.) har ydet en fantastisk indsats - også udover deres almindelige arbejde,« siger Bjerne S. Clausen.

Beslutningen sker på et tidspunkt, hvor der har været stor debat om, at cheflønningerne er skudt kraftigt i vejret i de senere år i de børsnoterede danske selskaber.

I regnskabet for Haldor Topsøe fremgår det, at lønnen til direktion og bestyrelse er uændret i 2018 sammenlignet med 2017.

Det fremgår ikke af regnskabet, hvad bonussen har kostet Haldor Topsøe, der sidste år gennemførte en fyringsrunde og mistede medarbejdere i forbindelse med et frasalg, og selskabet afviser at oplyste det.

Men lønomkostningerne til selskabets medarbejdere steg fra 1.281 til 1.391 mio. kr. i fjor, fremgår det af regnskabet, mens antallet af medarbejdere fald fra 2.527 til 2.246.

Haldor Topsøes ledelse og nøglemedarbejdere brugte sidste år en del ekstra båndbredde på at gennemføre en omfattende salgsproces med global interesse, der først blev afsluttet i denne måned, hvor Temasek blev annonceret som ny minoritetsejer.

Men alle medarbejdere har en andel i fremgangen, siger direktøren.

»Alle medarbejdere er lykkedes med det her resultat, og derfor får alle medarbejdere en bonus,« siger Bjerne S. Clausen.

BRANCHENYT
Læs også