Erhverv

Ugens vinder: DSV-boss gjorde ultimativ fusionsdrøm til virkelighed

En spektakulær handel sender DSV ind i transportsektorens absolutte verdenselite. Men prisen er høj, og selvom købet er en gammel drøm, der går i opfyldelse for topchef Jens Bjørn Andersen, skal der knoklet i årevis for at hente synergierne hjem til aktionærerne.

»Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, om kombinationen af to fantastiske selskaber. Vi har kendt til styrkerne af en sammenlægning i mange år, så at vi nu får muligheden for at lave et verdensledende selskab inden for transport og logistisk, gør mig glad, sagde DSV's topchef, Jens Bjørn Andersen, i forbindelse med købet af Panalpina. Foto: Stine Bidstrup Foto: Stine Bidstrup

Vinder I: Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV

Længe så handlen ud til at gå i vasken. Storaktionæren i Panalpina stak næsen i sky og gjorde sig kostbar på alle mulige tænkelige måder, som det sig hør og bør. Prisen skulle højere op, og det kom den så. For tirsdag faldt handlen så på plads. DSV overtager schweiziske Panalpina i en aktiehandel værdiansat til 30 mia. kr. Dermed fortsætter DSV med Jens Bjørn Andersen i front de senere års imponerende opkøbsridt, der nu løfter det fusionerede transport- og logistikselskab op i den absolutte verdenselite. Prisen var tårnhøj, og betingelserne mange, men ifølge Bjørn Andersen er Panalpina alle pengene værd. Han skal nu bevise, at han har ret, og lige meget hvordan man vender og drejer det, bliver det hans livs svendeprøve. ..

BRANCHENYT
Læs også