Erhverv

Twitters topchef fik 1,40 dollars i løn sidste år

Twitters topchef Jack Dorsey modtog 1,40 dollars i løn i 2018. Og faktisk var det første gang i flere år, at topchefen for det sociale medie fik løn.

Twitters topchef Jack Dorsey. Arkivfoto: AP Photo/Richard Drew. Foto: Richard Drew

1,40 dollars. Eller lige knap 10 danske kroner.

Så meget - eller lidt om man vil - modtog Twitters topchef og medstifter Jack Dorsey i løn i 2018. Det fremgår af indkaldelsen til Twitters ordinære generalforsamling, som selskabet bag det sociale medie har sendt ud tirsdag.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Selv om en årsløn på 1,40 dollars ikke lyder af meget, er det faktisk første gang i flere år, at Twitter-topchefen har modtaget decideret løn.

»Som et udtryk for hans engagement i Twitter og hans tro på selskabets langsigtede potentiale, har adm. direktør Jack Dorsey afvist løn og andre goder i 2015, 2016, 2017. I 2018 afviste han også løn og goder bortset fra en løn på 1,40 dollars,« skriver Twitter i indkaldelsen.

Dermed indskriver Jack Dorsey sig i rækken af topchefer i techbranchen, der ikke modtager almindelig løn, men i stedet tjener deres penge via aktieoptioner og mere præstationsrettede bonusser. Med på den liste hører bl.a. også Facebooks Mark Zuckerberg og Alphabets Larry Page.

Og hvorfor så lige 1,40 dollars? Det nævner indkaldelsen til generalforsamlingen intet om. Til gengæld kan man spekulere på, om det er en symbolsk hentydning til de 140 tegn, som Twitter-brugerne fra starten havde at gøre godt med.

På trods af den beskedne årsløn går Jack Dorsey dog næppe sulten i seng.

42-årige Jack Dorsey, der udover sin rolle i Twitter også har grundlagt mobilbetalingsselskabet Square, scorede i 2018 en gevinst på omkring 80 mio. dollars, da han solgte ud af sin beholdning af Square-aktier. Beløbet svarer til ca. 530 mio. danske kroner.

Samtidig sidder Jack Dorsey på en god portion Twitter-aktier, som han dog endnu ikke er begyndt at sælge ud af. Ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes ejer Jack Dorsey aktier i Twitter for i omegnen af 600 mio. dollars. Ifølge Forbes har han en samlet nettoformue på ca. 4,7 mia. dollars, svarende til 31 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også